Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi lever godt med Sofatabellen

Dommersjef Rune Pedersen har ikke mottatt noen klager fra dommerne på Dagbladets sofatabell.

(Dagbladet.no): I sofatabellen korrigerer vi tabellen ut fra avgjørende dommerfeil i kampene.

Det har ikke dommersjef Rune Pedersen noe problem med. Ikke nå lenger.

- Neida, dette lever vi godt med, humrer Pedersen.

- Jublet ikke da jeg så den første

- Men, jeg innrømmer at jeg ikke akkurat jublet da jeg så Dagbladet kom med den første sofatabellen. Men jeg har ikke fått noen negative tilbakemeldinger fra dommerne. Det er i alle fall ingen av dem som har hevdet seg urettferdig behandlet.

- Dessuten må vi regne med fokus på innsatsen vår. Før sesongen forberedte jeg dommerne på at det ville bli mye fokus, særlig på enkeltepisoder, sier Pedersen.

Og den spådommen har slått til. Dommerne har fått sin del av oppmerksomheten.

- Vi har sett svært mange gode dommerprestasjoner, sier han.

LYN PÅ SOFATABELL-TOPP: En av situasjonene som er vurdert i forrige serierunde, var den da Lyns Odion Ighalo (i midten) ble felt av HamKams Arnar Førsund på overtid. Sistnevnte skulle være utvist. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
LYN PÅ SOFATABELL-TOPP: En av situasjonene som er vurdert i forrige serierunde, var den da Lyns Odion Ighalo (i midten) ble felt av HamKams Arnar Førsund på overtid. Sistnevnte skulle være utvist. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

- Alle ønsker å ta fatt i holding

Men legger til:

- Selvsagt skulle jeg gjerne sett at handsen i Stavanger ble oppdaget. Og jeg synes det har vært for ulik praktisering ved noen straffesituasjoner. Det handler om straffespark og rødt kort, eller bare straffe for tilnærmet samme forseelse.

- Hva med den evinnelige diskusjonen rundt holding i feltet?

- Det er vanskelig. Alle ønsker jo å ta fatt i det. Og jeg mener at det i løpet av de tre første rundene heller er blåst et par ganger for lite mot holding enn et par ganger for mye, slik enkelte hevder.

image: - Vi lever godt med Sofatabellen
LES MER I PAPIRUTGAVEN: I dagens Dagbladet kan du lese et intervju med Lyn-trener Henning Berg, som roser dommerstanden. På papir kan du også se hvem som kåres til ukas Collina og ukas Poll.
JUBLET IKKE: Men Norges fotballforbunds (NFF) dommersjef Rune Pedersen forsikrer at han og dommerne lever godt med Dagbladets Sofatabell, som er korrigert for dommerfeil ved hjelp av teknologiske hjelpemidler som TV-repriser.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media