Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nedtur for Solbakken og FCK

- Vi lignet et under middels superligalag

FC København-trener Ståle Solbakken fant ikke mye å glede seg over etter 1-3-tapet i toppkampen mot Midtjylland i dansk fotball søndag.

IKKE FORNØYD: Ståle Solbakken.
Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Ståle Solbakken. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foran storkampen i Herning hadde FCK solid vind i seilene. Solbakkens mannskap hadde tre poengs forsprang til forfølgerne på tabelltoppen og er klare for europaligaens gruppespill.

Mot Midtjylland kom det imidlertid et tilbakeslag nordmannen ikke hadde spesielt mye til overs for. Solbakken mente laget hans framsto høyst ordinært.

- Vi lignet et helt normalt, under middels superligalag. Spesielt i perioder i annen omgang, der vi i jakten på en utligning var vi ukoordinerte og organiseringen forsvant. De første 10-15 minuttene av annen omgang var kanskje de dårligste i kampen. I tillegg gjorde vi store feil som kostet oss seieren, sa nordmannen til TV 3 Sport.

Han var også kritisk til enkeltspilleres innsats, som da Jesse Joronen laget straffesparket som ga 1-0-ledelse for Midtjylland.

- Håpløst av Jesse å lage straffe i en periode der vi dominerte kampen. Så jeg synes det var mange spillere som syntes å være langt under nivået fysisk og mentalt i forhold til å klare å spille en slik toppkamp. I hvert fall etter at vi kom under, sa Solbakken.

Trøsten er at FCK fortsatt topper tabellen. Avstanden ned til Midtjylland er nå ett poeng.

Torsdag starter i tillegg gruppespillet i europaligaen opp. Første oppgave for det danske mesterlaget er Moldes overmenn i Zenit St. Petersburg. Kampen går i København.

Hele Norges coronakart