INRØMMET DOPING: Brian Holm (t.v) forteller i et intervju at dopingbruk var så vanlig at dopede utøvere nektet så mye for dopbruk at de til slutt trodde på det selv. Foto: Scanpix
INRØMMET DOPING: Brian Holm (t.v) forteller i et intervju at dopingbruk var så vanlig at dopede utøvere nektet så mye for dopbruk at de til slutt trodde på det selv. Foto: ScanpixVis mer

- Vi løy så mye at vi trodde på det selv

Brian Holm om dopingbruken på 90-tallet.

||| (Dagbladet): I 2007 innrømmet Brian Holm dopingbruk under Tour de France 1996 sammen med Bjarne Riis, Erik Zabel og Rolf Alfdag.

Han forteller i et intervju med nettstedet Feltet.dk at dopingbruk var så vanlig at dopede utøvere nektet så mye for dopbruk at de til slutt trodde på det selv.

- Da jeg ble proff var doping bare en by i Russland. Så hørte man mer og mer om det; plutselig var det så vanlig at man ikke trodde det var forbudt lenger.

- Det hadde blitt en så stor del av ens hverdag, at jeg faktisk tror jeg ville passert en løgndetektor-test. Jeg var overbevist om at jeg var ren. Det var først noen år senere at jeg erkjente at jeg ikke var det likevel.

- Mange fra min generasjon vil si at de aldri var dopet, akkurat som jeg i lang tid påsto det. Man mente at det ikke gjorde noen forskjell, sier Holm som er sportsdirektør til blant annet Mark Cavendish.

Han mener sykkelsporten har lidd etter en rekke dopingavsløringer, men at mye har endret seg på kort tid.

- Det er ingen tvil om at sykkelsporten har vært gjennom mange turbulente år med et hav av dopingskandaler, men sporten har endret seg vesentlig, sier Holm som mener den nye generasjonen syklister har et helt annet syn på doping.

- Selvfølgelig er det fremdeles noen som er dopet, men dagens generasjon med ryttere ser ned på dem som bruker doping som om de var en gjeng med kriminelle. De liker dem rett og slett ikke, sier Holm.