- Vi må bare glemme dette så fort som mulig

Zuccarello skuffet etter surt tap på overtid.

SKUFFET: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers tapte på surt vis på overtid mot Montreal Canadiens på hjemmebane i natt norsk tid. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
SKUFFET: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers tapte på surt vis på overtid mot Montreal Canadiens på hjemmebane i natt norsk tid. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Bare ett minutt og tolv sekunder inn i overtidsspillet var det slutt - Montreals Canadiens-spilleren Alex Galchenyuk scoret. Stillingen ble 3-2 i den nervepirrende kampen.

New York Rangers hadde fått seg en kalddusj da Daniel Briere satte pucken i nettet for Montreal Canadiens etter en målløs periode. Men helt til slutt i fjerde runde - med bare 28 sekunder igjen - utliknet Rangers i den iskalde nervekampen.

Etter kampen var stemningen taus og dyster i Rangers-garderoben.

- Det er alltid surt å tape uansett hvordan man taper. Vi må bare glemme dette så fort som mulig og komme oss videre, sier Zuccarello.

- Flaksemål
Rangers leder nå kampstatistikken mot Canadiens med 2-1 i semifinalespillet i Stanley Cup. Neste kamp mellom de to er i Madison Square Garden lørdag.

FARLIG: Mats Zuccarello Aasen er nær ved å skåre for New York Rangers mot Montreal Canadiens i Madison Square Garden. Foto: Andy Marlin-USA TODAY Sports
FARLIG: Mats Zuccarello Aasen er nær ved å skåre for New York Rangers mot Montreal Canadiens i Madison Square Garden. Foto: Andy Marlin-USA TODAY Sports Vis mer

Zuccarello mener Canadiens hadde flaks som snek til seg seieren på overtid.

- Jeg synes vi spiller en bra kamp og skaper mye, men de scorer flere mål enn oss og da vinner vi ikke. Det kommer til overtid og de får et flaksemål. Vi får komme sterkere tilbake i neste kamp, sier den norske hockeystjerna i garderoben etter kampen.

Han har likevel god tro på at Rangers skal klare å komme seg videre.

- Jeg føler vi har bra sjans. Vi leder 2-1 og vi skal spill en hjemmekamp til her. Jeg synes vi spiller bedre i dag og har overtaket, men det viktigste er å score flest mål, sier Zuccarello.

Selv hadde han flere gode sjanser, men hadde ikke marginene på sin side.

TAKLING: 'New York Rangers' Mats Zuccarello Aasen takler Montreal Canadiens' P.K. Subban. Foto: Elsa/Getty Images/AFP
TAKLING: 'New York Rangers' Mats Zuccarello Aasen takler Montreal Canadiens' P.K. Subban. Foto: Elsa/Getty Images/AFP Vis mer

- I dag ville ikke pucken inn, slår Zuccarello fast.

Selv om det ble et surt tap, mener han Rangers bare bør fortsette å spille neste kamp som de gjorde her i natt norsk tid.

- Vi må spille på samme måte. Neste kamp har vi kanskje litt mer flyt med oss, sier Zuccarello.

Kjendiser Til øredøvende jubel fra titusenvis av new yorkere entrer Rangers arenaen. Et kamera i arenaen viser at artisten Sting og skuespillerne Michael J. Fox og Robert De Niro er blant de mange tilskuerne.

Svenske Carl Hagelin sender Rangers i ledelsen 1- 0 mot Montreal Canadiens etter 15 spilleminutter i første periode. Madison Square Garden eksploderer i jubel. Martin St. Louis med assist.

- Atmosfæren er strålende, så det er ikke den som er grunnen til at vi taper i hvert fall, sier Zuccarello.

Etter andre periode sto det 1-1 mellom Rangers og Montreal Canadiens etter at Canadiens' Andrei Markov utliknet tre minutter inn i perioden. Assist av Brendan Gallagher og Max Pacioretty.

Publikumsyndling
At han kan bli første nordmann til å vinne den særdeles prestisjetunge Stanley Cup-pokalen, har han ikke tid til å tenke på under det hektiske sluttspillet.

- Tenker ikke på at jeg er den første nordmannen. For oss som spiller hockey er det det største man kan vinne. Jeg tenker bare på å vinne kamper og komme videre, sier Zuccarello.

Nattens kamp er Zuccarellos 94. for sesongen, og han er blitt den store publikumsyndlingen blant Rangers-fansen.

Zuccarello er også blitt Rangers' beste poengplukker denne sesongen med 70 poeng (23 mål og 47 assist). Han hever nå en årslønn tilsvarende om lag 7 millioner kroner, men det er ventet at han vil tredoble denne lønna etter suksessesongen, skriver NTB.

Dersom Rangers går videre, spilles finalene (best av sju kamper) i første halvdel av juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer