-Vi må bli bedre på alt!

Håndballgutta er klare for VM.

-Nå må vi satse mer seriøst foran VM. Kvaliteten på alt vi har gjort til nå må heves noen hakk, sier Ege til Dagbladet.no.

De norske spillerne er spredt over hele Europa, og det blir bare korte samlinger før VM-turneringen.

-Nå må alle være klare til å gi jernet. På de få samlingene må vi jobbe enda hardere, formaner Steinar Ege.

Best når det gjelder

Landslagstrener Gunnar Pettersen roste både Ege og Kjelling opp i skyene etter det nervepirrende oppgjøret i Stavanger.

-Ege gjør fantastiske redninger da vi ga opp vårt eget spille og slapp Romania inn i kampen. Og ingen spiller i verden kan gjøre det Kjelling gjorde da han kom inn og scoret tre mens vi var en spiller mindre på banen, sier Pettersen Dagbladet.no.

Han mener også at de to oppgjørene mot Romania motbeviser en seig myte omat Norges er best når det ikke gjelder.

-Vi vant under et voldsomt press i Romania og klarer uavgjort under press hjemme. Romania er et smart lag som aldri gir opp, sier Pettersen.

TIL VM: Alexander Buchmann og resten av håndballgutta kvalifiserte seg for VM i Tyskland i 2007. Foto: Scanpix
TIL VM: Alexander Buchmann og resten av håndballgutta kvalifiserte seg for VM i Tyskland i 2007. Foto: Scanpix Vis mer

Forsøkt psyket ut

Norge hadde også en matchvinner i Alexander Buchmann, som satte inn sju av sju mulige straffekast, trygg som Dovrefjell.

-Jeg er komfortabel fra sjumeteren, gliser Buchmann, som ikke lot seg psyke ut av Romanias Rares Jurca, som foran hvert straffekast snakket til nordmannen og prøvde å få ham ut av balanse.

-Vi var klar over at han opptrer slik, det har vi sett på video fra andre landskamper. Når det skjer gang på gang og helt systematisk, er det ikke fair spill, sier Buchmann til Dagbladet.no.

Gunnar Pettersen protesterte også mot rumenerens opptreden, og spilleren ble tilsnakket av dommeren. I seierens rus var det ingen grunn til å forlenge den klagen.

Mer vilje enn ferdigheter

Mange hadde kanskje ventet at Norge skulle kjøre over Romania hjemme etter den den sterke ettmålsseieren i Bucuresti. Romania kom best i gang både i første og andre omgang. Norge var oppe i en ledelse på fire mål, men rumenerne kom sterkt tilbake.

-I dag var det veldig mye vilje og veldig mye nerver i laget. Viljen var kanskje større en ferdighetene. Men du kommer langt også på vilje, sier Steinar Ege.

-Hva bør ambisjonene være i et VM?

-Det er litt tidlig å si. Nå må vi vente på trekningen av gruppene i juli. Skal vi bli ordentlig gode og kunne ta en medalje, må vi gjøre alt bedre, sier Ege.

-Gjorde det vanskelig for oss

Ketil Strand var Norges toppscorer i bortekampen. I går kom han bare på banen på hjemmearenaen i seks-sju minutter, uten å score mål.

-Det gjør ingen ting, vi er i VM! Men vi gjorde det vanskelig for oss sjøl. Vi spilte en og en framover, og fikk også problemer i forsvar, påpeker Strand.

Trener Gunnar Pettersen mener at Norges spill på sitt beste kan føre laget langt i VM.

-Vi mistet spillet vårt en periode mot Romania. Da stod enkeltspillere fram, det er viktig i et lag. Nå må vi løfte helheten, sier landslagstreneren.

De norske spillerne roste et entusiastisk publikum som nærmest løftet taket i Stavanger Idrettshall i 60 minutter.

-Fantastisk, sa Steinar Ege.

Det kokte i salen da Norge kjempet for å hindre Romania i å ta ledelsen midtveis i andre omgang. Romania kom opp på uavgjort, og det hadde blitt straffekast-konkurranse hvis Romania hadde vunnet med ett mål.