- Vi må bli mer grisete

MOLDE (Dagbladet): Molde-RBK 1-1. Molde-kaptein Daniel Berg Hestad (25) er så lei av alle baklengsmålene etter dødballer at han oppfordrer sine lagkamerater til å spille mer grisete for å tette igjen bak.

Fra før sliter Molde med stempelet som versting-laget i Tippeligaen - et stempel de på langt nær er enig i sjøl:

- Det er ikke tilfeldig når 12- 14 av våre baklengsmål denne sesongen kommer etter dødballer. Vi er rett og slett ikke kyniske nok. Vi har snakket om problemet mange ganger, men det ser ikke ut til at det hjelper noe, sier en skuffet Daniel Berg Hestad til Dagbladet.

Flott raid

I går så det lyst ut lenge:

Molde tok ledelsen 1- 0 etter et flott raid på høyresida som endte med at André Schei Lindbæk styrte inn et presist innlegg fra Thomas Mork.

Det som kunne blitt tre poeng, ble i stedet to da RBK-kaptein Erik Hoftun skallet inn utlikningen åtte minutter før pause.

Etter corner.

Tar skylda

- Hoftun var min mann, så jeg tar på meg skylda for den. Jeg kom ikke innpå Hoftun fordi de brukte et effektivt sperretriks, sier Berg Hestad.

Og det er i nettopp slike situasjoner Molde-kapteien mener de er for snille.

- Vi må bli flinkere til å bruke tjuvtriks og små knep, for det er ikke til å stikke under en stol at vi er altfor dårlige på defensiv dødball, sier Berg Hestad.

Molde-trener Gunder Bengtsson føler at Molde ville vært med i gullkampen om de hadde sluppet inn færre mål på dødballer. I 2- 3-tapet mot Bodø/Glimt i forrige serierunde kom blant annet alle baklengsmålene etter dødball.

Noe var det uansett mulig å glede seg over for Molde i går:

Etter 0-12 hjemme mot RBK de fem siste oppgjørene fikk de i det minste en scoring i går.

Likevel mente de fleste i Molde-garderoben at dette var en kamp de burde avgjort.

<B>SMÅSTYGT:</B> Magne Hoseth hadde to gode sjanser i kampen. Her bruker han ufine knep i duell med Christer Basma.