Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi må bli stabile

Rio Ferdinand scoret da United knuste Wigan 4-0.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Målservice fra Premier League og Uefa-cup

(Dagbladet.no): Manchester United-Wigan 4-0.

United-manager Alex Ferguson vil neppe være enig i at han har vært presset, men følte nok likevel en slags lettelse på Old Trafford i kveld.

Laget hans spilte tidvis praktfull angrepsfotball, og valset over Wigan, selv om gjestene av og til yppet seg på kontringer.

- Det løsnet fordi vi fikk det andre målet. Sjøltilliten kom inn i laget, vi forsøkte ting, og jeg syntes det var bra, sier Ferguson til Sky Sports ifølge SportingLife.

Første ligamål

Rio Ferdinand scoret det første ligamålet sitt for United på 95 kamper i Premier League for klubben. 

- Jeg har ventet lenge, og fansen har mobbet meg. Det plager meg, og på trening mobber gutta meg, sier stopperkjempen til Sky Sports.

TO FRA ROONEY: Rett etter å ha misset en kjempesjanse, lobbet Wayne Rooney inn sitt andre mål og 3-0 for United over en rundlurt Michael Pollitt. Pascal Chimbonda (t.h.) kan heller ikke gjøre noe med avslutningen. Foto: Reuters/Scanpix
TO FRA ROONEY: Rett etter å ha misset en kjempesjanse, lobbet Wayne Rooney inn sitt andre mål og 3-0 for United over en rundlurt Michael Pollitt. Pascal Chimbonda (t.h.) kan heller ikke gjøre noe med avslutningen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Nå sier han at United må prestere jevnere før de begynner å tenke på de ni poengene opp til Chelsea på tabellen.

- Vi må feie for egen dør før vi ser andre steder. Det er avgjørende at vi vinner hver gang. Vi må bli stabile, sier han.

Sløste bort kjempesjanser

Etter en halvtime headet Ferdinand United i ledelsen. Stopperen steg opp på corner og stanget ballen inn via hånda til Wigan-keeper Michael Pollitt.

Fire minutter seinere dro Wayne Rooney seg inn i feltet. Han dro vekk en forsvarer, ramlet, kom seg på beina igjen, fintet av en til og banket inn 2-0.

Seks minutter etter pause bommet Rooney på en av årets klareste sjanser. Pollitt fikk bare såvidt en finger på et lavt innlegg fra høyre, og Rooney hadde plutselig åpent mål fra bakerste stolpe.

Riktignok kom ballen litt fort og høyt, men det var unødvendig å sette den i oversiden av tverrliggeren.Ruud van Nistelrooys sjanse to minutter seinere var nesten like stor, men denne gangen var Pollitt delaktig i å hindre nederlenderen i å breiside inn et nytt lavt innlegg fra høyre.


Iskald Rooney


Men det gikk bare ett minutt til før United-spissparet fikk rettet opp missene. Van Nistelrooy vendte på midtstreken og spilte fri Rooney, som førte ballen 20-30 meter før han iskaldt kippet over en utrusende Pollitt.

I kampens 66. minutt valgte Alex Ferguson å bytte ut Rio Ferdinand med Phillip Bardsley. Ferdinand så høyst uforstående og misfornøyd ut på vei av banen. Han er ikke spesielt vant med benketilværelsen. I de 95 ligakampene han har spilt for United, har han startet på benken én gang.

- Før kampen klaget han på en stram muskel bak i låret. I pausen kjente han det igjen. Ifølge Rio skulle vi få beskjed. Vi tok ingen sjanser, sier Ferguson.

Tre minutter seinere spilte Ryan Giggs fram Ruud van Nistelrooy som var helt på grensa til offside. Nistelrooy dyttet ballen forbi Pollitt, men passet på å snuble i keeperen, som var alt for seint ute til å ta ballen. United fikk straffe, som van Nistelrooy selv satte enkelt i mål.

Fem strake tap

Wigan tapte sin femte strake kamp i Premier League. Kanskje ikke så rart, med tanke på at nykommerne har møtt Arsenal, Tottenham, Liverpool og Chelsea før kveldens tur til Old Trafford.

Før de siste fem kampene hadde de imidlertid åtte seire og en uavgjort på ni kamper, og det nedrykkstruede laget ligger fortsatt trygt på øverste halvdel av tabellen. 

Dette var forøvrig første gang Wigan møtte Manchester United.

• Målservice fra Premier League og Uefa-cup

RIO-MÅL: Rio Ferdinand scoret sitt første ligamål for United. Like blid var han ikke da han ble byttet ut midt i andre omgang.
TILBAKE:</B> Ruud van Nistelrooy var tilbake for United. Han scoret på et straffespark han konstruerte på mesterlig vis.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!