- Vi må bli tøffere

Norge-Saudi-Arabia 20-14. Toppscorer Preben Vildalen (28) mener de norske gutta må tåle å få litt mer juling på veien mot målet. I går var det stort sett bare sørlendingen som viste tøffhet i angrepsspillet.

- Lagkameratene mine ville, men det stemte ikke. De må bli tøffere, og det allerede mot Tunisia i kveld, sier Preben til Dagbladet.

Han ble norsk toppscorer i vår første VM-kamp og får støtte av landslagssjef Christer Magnusson.

- Preben tør å få juling før han skyter. Det er for mange av de andre spillerne våre som bare slenger ballen av gårde fra nimeter uten å utfordre forsvaret, sier Christer til Dagbladet.

Hver kamp en krig

Preben har alltid vært en tøffing, men et halvt år i tyske Eisenach har gjort ham enda mer fryktinngytende.

- Hver kamp i Tyskland er en krig for å vinne. Føler selv at jeg også er blitt tøffere mentalt, sier Preben, som opprinnelig kommer fra Kristiansand.

Mot slutten av kampen ble han liggende lenge nede med store smerter.

- Jeg fikk krampe i begge leggene. Det er pinlig å få det allerede i første kampen. Vi får skylde på tøff trening den siste tida, sier Preben og ler.

Det var stort sett bare han som hadde stilt inn kanonen riktig i går. Norge sløste veldig med avslutningene - spesielt før pause. På rekke og rad brente de norske spillerne sjanser.

- Hadde vi satt alle sjansene våre kunne vi ledet 14- 8 ved pause, men jeg syns likevel vi skal se positivt på det hele. Det viktigste er at vi kommer til avslutninger, sier Christer.

Ville skjelle ut gutta

Landslagssjefen vurderte å skjelle ut de norske gutta i pausen.

- Jeg ville skjelle dem ut, men en samtale med assistenttrener Leif Gautestad gjorde at vi valgte å ta en litt mer konstruktiv prat, sier Christer.

Leif Gautestad roser svensken for valget.

- En av Christers styrker som sjef er at han er totalt prestisjeløs. Han setter alltid laget i høysetet og det er en veldig viktig egenskap som trener. Andre ville kjørt sitt eget løp med utskjelling - men slik er ikke Christer, sier Gautestad.

Den konstruktive praten gjorde at spillerne senket skuldrene betraktelig i andre omgang.

I tillegg viste Steinar Ege hvorfor han er en av verdens beste keepere.

- Vi sleit litt i første omgang - men etter pause viste vi en viktig egenskap. Vi viste viljen til å vinne og den viljen er viktig å ta med seg videre, sier Steinar.

Ege slapp bare inn seks baller etter hvilen og det skal også et skjerpet norsk forsvarsspill ha mye av æren for.