OPPTATT AV OMDØMMET: Direktør i Norsk Toppfotball, Niels Røine, maner klubbene i Norge til å tenke på fotballens omdømme i tida som kommer. Foto:  Sigve Kvamme
OPPTATT AV OMDØMMET: Direktør i Norsk Toppfotball, Niels Røine, maner klubbene i Norge til å tenke på fotballens omdømme i tida som kommer. Foto: Sigve KvammeVis mer

- Vi må bygge omdømmet vårt i stedet for å bryte det ned

Sjefen for Norsk Toppfotball varsler egen gjennomgang av Gunnarsson-saken.

(Dagbladet): Norsk Toppfotball-sjef Niels Røine er en meget lykkelig mann i dag etter å ha sikret seg TV 2 på Tippeliga-laget også neste periode. Etter at Canal + stakk av med den første rettighetspakken, etter en runde der verken TV 2 eller Viasat fikk anledning til å by, fikk både Røine og fotballen kritikk.

Det gikk på omdømmet løs og mange snakket om fotballens eget brudd på fair play.

Toppfotballen skal også se på Veigar-saken
Med TV 2 har Tippeligaen sikret seg fortsatt god eksponering den neste perioden også, og med ro i leiren kommer overgangssaken rundt Veigar Pall Gunnarsson svært ubeleilig for hele den norske fotballfamilen.

Det ser Røine også.

- Det er alvorlige påstander som påtalemyndighetene kommer med. Vi skal sette oss ned og gå gjennom saken vi også, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Niels Røine, til Dagbladet.

Skulle gjerne unngått saken
I går innstilte nemlig påtalenemda i Norges Fotballforbund på 18 måneders utestengelse fra verv for styreleder Erik Loe og sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk, og 12 måneders utestengelse fra verv for Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen.

Saken er nå sendt over til forbundets Doms- og sanksjonsutvalg som vil komme med en endelig avgjørelse.

- Uansett hva konklusjonen blir til slutt skulle vi gjerne unngått dette, sier Røine til Dagbladet.

Pengemangel ingen unnskyldning

- Vi må ta på største alvor at vi i fotballen bygger omdømmet vårt i stedet for å bryte det ned.

- Med en ny mediaavtale som sikrer fotballen 400 millioner i året framover, er det et paradoks at det kan se ut som om kontraktstriksingen mellom Stabæk og Vålerenga skyldes pengemangel?

- Her skal jeg svare generelt: Det er ikke pengemangel i norsk fotball. Vi har ingen unnskyldning for ikke å utvikle oss sportslig innenfor de rammene vi har, sier Røine.