INGEN FLASKE I INDIA: Magnus Carlsen har i løpet av sine fire første partier i India ikke tatt med sin karakteristiske drikkeflaske på bordet. Dette bildet er mot Veselin Topalov fra turneringen Norway Chess 2013. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
INGEN FLASKE I INDIA: Magnus Carlsen har i løpet av sine fire første partier i India ikke tatt med sin karakteristiske drikkeflaske på bordet. Dette bildet er mot Veselin Topalov fra turneringen Norway Chess 2013. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

«Vi må få svar på dette flaskemysteriet»

Etterlyser Carlsens faste varemerke.

Følg VM-parti fire direkte her.

(Dagbladet): Magnus Carlsen og Viswanathan Anand kjemper om VM-tittelen i sjakk i India og alle de tre første partiene har endt med remis.

Et av Carlsens kjennemerker i forskjellige turneringer er hans drikkeflaske med appelsinjuice. Gjennom flere år har sjakkspilleren hatt med seg drikkeflasker med en blanding av appelsinjuice og vann.

Den har ingen sett så langt i VM.

- Både Magnus og Anand har et hvilerom med kjøleskap. Der har de drikke og for eksempel nøtter, sier Carlsen-manager Espen Agdestein til Dagbladet.

Mysterium? Under de fleste store turneringer har Carlsen hatt med seg flasken. Også i NRKs sjakkstudio ble dette et tema under direktesendingen i dag.

MED FLASKE: Dette bildet er fra et parti mot verdensmester Anand fra London Chess Classic i fjor.

Foto: Morten Rakke / NTB scanpix
MED FLASKE: Dette bildet er fra et parti mot verdensmester Anand fra London Chess Classic i fjor. Foto: Morten Rakke / NTB scanpix Vis mer

- Hvorfor ser jeg ikke noen flaske på bordet? Vi må få svar på dette flaskemysteriet, sa NRKs programleder Line Andersen.

Dagbladets sjakkekspert og stormester Einar Gausel mener det visuelle kan være grunnen til at Carlsen ikke har tatt fram den gule flasken så langt i VM.

- Det kan hende han har fått beskjed om å sette den igjen i pauserommet og at arrangøren helst vil unngå at den er for mye på skjermen. Det ser litt dumt ut med dress og saft, sier Gausel.

Ingen regel Manager Agdestein sier til Dagbladet at det ikke er noen regel som hindrer den norske sjakkspilleren å ta med drikke til bordet.

- Han kan ta med flasken til bordet hvis han ønsker det, sier Agdestein.

Underveis i de fire første partiene har Anand drukket te ved sjakkbrettet. Carlsen har valgt å forlate bordet og glassburet for å gå til hvilerommet.

SOM 14-ÅRING: 14 år gamle Magnus Carlsen mot Simen Agdestein i sjakk-NM 2005. Med på bordet var den gule drikken.
Foto:Knut Falch / Scanpix
SOM 14-ÅRING: 14 år gamle Magnus Carlsen mot Simen Agdestein i sjakk-NM 2005. Med på bordet var den gule drikken. Foto:Knut Falch / Scanpix Vis mer

- Han har flasken på hvilerommet. Enten står den på gulvet ved sjakkbrettet eller så har han ikke hatt brukt for det våpnet ennå, sier Henrik Carlsen til NRK.

Drikkeflasken har fulgt Carlsen gjennom nesten hele karrieren. Dagbladets sjakkekspert tror ikke flasken plager motstanderen hvis den blir plassert på bordet.

- Jeg tviler på at noen blir irritert. Anand har jo spilt mot denne flasken mange ganger før, sier stormester Gausel.

PS: Fjerde parti i sjakk-VM pågår fortsatt.

INGEN FLASKE: Magnus Carlsen (t.v.) og Viswanathan Anand under VM som pågår i India. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
INGEN FLASKE: Magnus Carlsen (t.v.) og Viswanathan Anand under VM som pågår i India. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer