Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi må finne tilbake den defensive tryggheten

Landslagssjefen spent før Brasil-kampen søndag.

STOR PRØVE:  Eli Landsem og de norske fotballjentene møter Brasil på søndag. Foto: AP Photo / Kerstin Joensson
STOR PRØVE: Eli Landsem og de norske fotballjentene møter Brasil på søndag. Foto: AP Photo / Kerstin Joensson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eli Landsem har to kamper i hodet når hun tar ut laget som møter Brasil søndag. Hun tenker også på kampen mot Australia tre dager senere.

- Jeg har ikke laget klart ennå. Det blir en lang rusletur for å få det på plass. Vi må se to kamper under ett, for den siste kampen blir avgjørende uansett hvordan det går søndag. Da er det også en hviledag mindre, sier hun til NTB.

Hun har nærmest gitt opp å få Lene Mykjåland klar til kamp mot Brasil. Lårhønen Røa-spilleren fikk mot Ekvatorial-Guinea gjorde henne til tilskuer på trening også fredag. Heller ikke Guro Knutsen Mienna var med på økten i Wolfsburg.

- Jeg tror ikke Lene rekker kampen, mens Guro kanskje gjør det. Det er veldig mye væske i låret til Lene, og torsdag kveld måtte vi fram med krykkene så hun skulle komme seg rundt. Men det er godt håp om at hun rekker neste kamp, sier Landsem.

Endring Hun tenker belastning på de enkelte spillere ved uttakene og er glad for at hun har dobbel dekning på alle plasser. På treningen fredag var det riktignok en formasjonsøkt hvor eneste forandring fra laget i første VM-kamp var at Cecilie Pedersen spilte spiss i stedet for Isabell Herlovsen.

I løpet av den lange formasjonsøkten kom Herlovsen først inn for Pedersen, deretter Leni Larsen Kaurin inn for Elise Thorsnes (med bytte av Emilie Haavi til venstre kant slik at Kaurin spilte på høyre), og til sist Runa Vikestad inn for Nora Holstad Berge.

Mykjåland og Mienna var de eneste som ikke deltok i økten, der skyggetreningen ga flere flotte scoringer for førstelaget.

Revansj - Jeg håper vi skal være godt forberedt til kampen søndag. Vi må først og fremst finne tilbake tryggheten defensivt, og så må vi greie å flytte opp eget spill til øvre tredel, sier Landsem.

Hun ser det som positivt at Norge står med tre poeng og at det likevel er stor revansjlyst i laget.

- Alle går og sier at nå må vi ha en ny kamp fortest mulig for å rette opp, sier hun.

(NTB)