- Vi må forandre oss

BERLIN/OSLO (Dagbladet): Tommy Svindal Larsen gjorde nok en solid kamp i Bundesliga, og håper nå på tillit fra Nils Johan Semb mot Romania. - Jeg er mer offensiv og ambisiøs enn før, sier Tommy til Dagbladet.

Sjøl om laget hans tapte mot Hertha, gjorde de ingen dårlig kamp.

- Vi er i god form, og burde ikke tapt. Men vi slapp inn mål på to individuelle feil, sier han.

Midtbane-eleganten har forandret stil etter at han dro fra Stabæk i fjor høst, og har ifølge seg selv aldri vært bedre trent. Svindal Larsen vil inn på den norske midtbanen, og gjøre landslaget mer offensivt og angrepsvillig. I alle fall på hjemmebane.

- Nye vyer

- Vi må forandre oss, prøve å se framover og få nye vyer. Jeg synes det er positivt at vi spiller 4- 4- 2. Det er jo relativt nytt, sier Svindal Larsen som selv kjemper om de to sentrale plassene i Sembs 4- 4- 2-system.

- Men sier ikke Semb at to spisser ikke nødvendigvis er mer offensivt enn 4- 5- 1?

- Det er for så vidt sant, men jeg er vel blant de som føler at det er mer offensivt å spille med to spisser enn bare én.

Svindal Larsen vil ha en mer offensiv tankegang på Ullevaal.

- Mot lag som ligger lavt mot oss, må vi tørre å presse høyere enn det vi har gjort i flere kamper. Ballsikre lag som Bosnia og andre østeuropere er vant til å spille ball hvis det bare er tre stykker som presser fem i forsvarsrekka. Der synes jeg vi kan bli mer offensive, og tvinge dem til å gjøre feil på egen halvdel.

- Lagt på meg

Svindal Larsen slet gjennom hele 90-tallet med et kompleks som det evige talentet som aldri fikk et skikkelig gjennombrudd. Han ble beskrevet som Guds gave til fotballen som tenåring. Gode perioder på Stabæk til tross så ble han aldri så god som alle ventet.

- Til slutt begynte jeg nesten å tro på alt som ble skrevet og sagt om meg, at jeg ble den som aldri slo gjennom. Jeg kom aldri videre mens jeg var i Stabæk. Her nede i Tyskland passer fotballen meg bedre, så det er flere glade dager her, ler han.

Mens flere spillere på landslaget har gått ned i vekt (Carew, Iversen, og Holtan. red.anm.), har Svindal Larsen gått motsatt vei.

- Jeg har vel lagt på meg 4- 5 kilo det siste året, og det er forhåpentligvis bare muskler, ler han.

- Jeg har trent mye mer styrke i beina, spesielt med tanke på å forebygge skader i ankler og knær. Jeg har lagt størst vekt på rein styrke og kombinert med mye og bevisst tøying. Det har gjort at jeg har fått mer sprut i beina.

SKUER FRAMOVER: Tommy Svindal Larsen (t.h.) gleder seg til landskampene. - Jeg har vel lagt på meg 4- 5 kilo det siste året og er klar. Marcelinho scoret to mål for Hertha Berlin.