- Vi må forstyrre Pirlo

Joachim Löw vil gi de tyske spillerne klar beskjed.

STOPP PIRLO: Tysklands landslagssjef Joachim Löw har planen klar før morgendagens semifinale mot Italia. Foto: SCANPIX/AFP/ PATRIK STOLLARZ
STOPP PIRLO: Tysklands landslagssjef Joachim Löw har planen klar før morgendagens semifinale mot Italia. Foto: SCANPIX/AFP/ PATRIK STOLLARZVis mer

Tysklands landslagssjef Joachim Löw vil gi sine spillere beskjed om å gjøre livet vanskelig for Andrea Pirlo i torsdagens EM-semifinale.

- Italia har en svært god sentralakse, og spesielt viktig er Pirlo. Ikke bare er han veldig god, han er den som styrer taktikken og gir ideer i spillet. Vi må forstyrre en slik spiller, gjøre arbeidsforholdene vanskelige for ham. Vi må tenke på hvordan vi skal gjøre det bedre enn dem på midtbanen og diktere vårt tempo i kampen, sa Löw på en pressekonferanse på nasjonalstadion i Warszawa onsdag kveld.

- Vi skal spille vårt spill og i vår rytme. Vi skal ikke la Italia vise oss hvordan vi skal spille. Selvtillit blir viktig. Vi må være frekke, sterke og modige.

Löw møtte pressen sammen med Bastian Schweinsteiger før lagets obligatoriske trening på kamparenaen.

- Vi er der vi ønsker å være. Jeg mener at de fire lagene som er i semifinale har spilt den beste fotballen, vært mest kompakte og gitt det beste inntrykket. Nå blir det veldig tett, og alle kommer til å prestere på toppnivå. Man må ha litt flaks for å komme til finale, men vi er godt forberedt og gleder oss til kamp, sa landslagssjefen.

Ser ikke bakover Löw avslo å snakke om Tysklands dårlige statistikk mot Italia i EM og VM, og han ville heller ikke si noe om at halve laget hans var med å slå Italia i EM-semifinale for U21-lag i 2009.

- I fotball blir gamle kamper fort passé. Det har ingen innflytelse på våre forberedelser, og jeg gjør ikke noe ut av det. Det viktige er at vi vet at vi er i stand til å slå hvem som helst. Kamper som har vært snakker vi ikke om, sa han.

Han lot seg lokke til å si at han personlig opplevde semifinaletapet i VM i 2006 svært tungt. Da var han landslagstrener sammen med Jürgen Klinsmann.

- Av tyske tap mot Italia var det i 2006 det verste for meg, både fordi det var i eget land og på grunn av måten vi tapte på. Vi trodde det skulle bli straffespark, og så fikk vi et baklengsmål i det 119. minutt. Det var vår store drøm å komme til finale, og personlig var jeg svært, svært skuffet i to-tre dager, sa han.

Uten tvil Löw tror ikke det spiller særlig rolle at Tyskland har hatt to dager ekstra til å hente seg inn etter kvartfinalen.

- Mens England ble slitne i kvartfinalen, så vi ingen problemer hos italienerne. De ble bare sterkere. De har hatt fire dager til å hente seg, og det er nok. Kanskje kan vi likevel gjøre dem litt slitne med høyt tempo, hvem vet?

Löw gjorde oppsiktsvekkende endringer i laget før kvartfinalen og er ikke redd for å gjøre det igjen om han mener det er riktig.

- Jeg tar ut laget på grunn av min overbevisning, og da tenker jeg aldri på hva folk vil si om det ikke lykkes. Når jeg bestemmer meg, lukker jeg tvilens dør.

(NTB)