MÅ ANGRIPE:  Juan Mata og manager Rafael Benitez møtte pressen i forkant av oppgjøret mot Basel i kveld. Begge er redde for hva sveitserne får til på Stamford Bridge. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB Scanpix
MÅ ANGRIPE: Juan Mata og manager Rafael Benitez møtte pressen i forkant av oppgjøret mot Basel i kveld. Begge er redde for hva sveitserne får til på Stamford Bridge. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB ScanpixVis mer

- Vi må fortsatt kjempe for å nå finalen

Juan Mata vil at Chelsea skal angripe Basel i kveld.

Følg Chelsea - Basel i fotballstudio fra kl. 21.00 i kveld!

(Dagbladet): I kveld tar Chelsea i mot Basel i returoppgjøret i semifinalen i Europa League. På Stamford Bridge må de blåkledde fortsette å angripe, mener Juan Mata.

- Hvis vi ikke går inn i kampen med tanker om å vinne, om å forsvare oss bra, og ikke prøver å vinne igjen, så blir det vanskelig. Vi må fortsatt kjempe for å komme oss til finalen, sier midtbanespilleren, ifølge ESPN.

I forrige ukes semifinale vant Chelsea 2-1-seier, med scoring av David Luiz på overtid. Med den stillingen kan kveldens kamp bli svært farlig, tror spanjolen.

- Risikabel kamp - Det kommer til å bli en farlig kamp. Selv om vi scoret to mål på bortebane, som er et bra resultat, så er det en type kamp som kan bli veldig risikabel, forteller 25-åringen.

- Vi fikk til et bra resultat i Sveits, men nå må vi spille i 90 minutter til, og jeg er sikker på at de ikke kommer til å gi opp. De er et lag som kjemper til slutten, så det blir tøft, sier Chelsea-spilleren om kveldens motstander.

Også manager Rafael Benitez mener hans gutter ikke burde ta lett på kveldens oppgave. Han frykter et gjestende lag, som ikke er redd for å angripe og score på bortebane.

- Vi har en mulighet, men min bekymring er at vi skal tenke at vi er i finalen, noe vi ikke er. Vi skal spille mot et veldig bra lag, som scorer mål på bortebane, så alle må innse at det blir tøft og vanskelig, sier Benitez.

Vil vinne trofeet Juan Mata forteller at det ikke er noen behagelig opplevelse å se Champions League på tv'en, og vite at de egentlig burde ha forsvart fjorårstittelen, men at fokuset nå er på om de kan kan vinne én tittel denne sesongen.

- Målet vårt er å vinne Europa League-trofeet, og uten tvil, være i Champions League neste sesong. Chelsea er en klubb som fortjener å være i Champions League hver sesong.

Og midtbanespilleren mener det ikke bør være umulig.

- Jeg tror vi kan klare det. Hvis vi spiller som vi har spilt, alle sammen, så tror jeg vi kan klare begge deler.