- Vi må gå i oss selv

Roar Strand sjokkert over RBK-kollapsen. Mens FFK-spillerne gikk rett på byen.

(Dagbladet.no): Rosenborg er i krise. Dyp, dyp krise. Etter en håpløs førsteomgang mot Bodø/Glimt sist, reddet de seg inn med en respektabel andreomgang og vant 2-0.

I dag kunne ikke en god andreomgang redde det tidligere mesterlaget. Til det var ydmykelsen for stor før pause. Og i motsetning til Glimt sist, klarte Fredrikstad å straffe et Rosenborg som ikke likner på seg selv. Men som likner på et 1. divisjonslag.

- Det er ikke noen vits å kjefte. De vet selv hva de har gjort.

Per Joar Hansen bare så tomt inn i Canal plus\' kamera på vei ut fra pausen.

Tabbe-Johnsen

For å ta det kronologisk.

1-0, 13. minutt: Fredrikstad rundspiller Rosenborg på venstrekanten. Innlegget ender hos Brian West som setter opp Dagfinn Enerly. Den tidligere Rosenborg-spilleren klemmer ballen i mål fra 20 meter.

2-0, 18. minutt: Fredrikstad-frispark nede ved dødlinja. Markeringen i RBK-forsvaret svikter først ved at Kvisvik får stå alene i feltet og ta i mot ballen. Så ved å la Øyvind Hoås stå alene foran mål å flikke ballen i mål.

TILSKUER: Rosenborg-spillerne ble tilskuere til Fredrikstads fotballfest. Foto: Scanpix
TILSKUER: Rosenborg-spillerne ble tilskuere til Fredrikstads fotballfest. Foto: Scanpix Vis mer

3-0, 30. minutt: Raio Piiroja slår keeper Espen Johnsen i lufta på et frispark.

Tre pinligeter for Rosenborg, men det var sju til. Minst. Ti store Fredrikstad-sjanser før pause og i hovedrollen trekløveret Raymond Kvisvik, Dagfinn Enerly og en fantastisk Simen Brenne i midten. Rosenborg ble angrepet på alle kanter og var aldri i stand til å holde nivået til Fredrikstad.

- De rundspilte oss, men vi må bare fortsette å angripe dem, sa Per Joar Hansen i pausen.

- Kan ikke fortsette sånn

Hva han mente om å fortsette å angripe, vites ikke, for det var knapt et eneste Rosenborg-angrep før pause.

Heldigvis løftet trønderne seg litt etter hvilen, med en scoring av Frode Johnsen og et stangskudd av Alex Ødegaard. Men Fredrikstad var aldri truet og kunne sette kronen på verket med nok en tabbescoring.

Vidar Riseth soset bort ballen i feltet til Simen Brenne som fikk lagt over til innbytter Mihaly Toth som kunne trille ballen i det åpne målet.

- Vi får en forferdelig start på kampen. De scorer på alt. Vi må bare gå i oss selv og komme sterk tilbake, sier RBK-kaptein Roar Strand.

Som fortsetter med et nærmest sjokkert uttrykk i ansiktet:

- Vi vinner ikke kamper hvis vi fortsetter sånn. Spiller vi sånn som dette her, så har vi i hvert fall ingenting i Champions League å gjøre.

Rett på byen

Simen Brenne, dagens beste hos Fredrikstad, trodde knapt hva han hadde vært med på.

- Jeg har vært med på det omvendte - å bli ydmyket av Rosenborg. Dette hadde jeg aldri drømt om, det her var utrolig moro!

Som bekreftet at gutta fra plankebyen hadde snakket om at de nå hadde alle tiders mulighet til å få et godt resultat mot Rosenborg - laget de slo 1-0 i det omvendte oppgjøret i vår.

- Nå skal vi på konsert og ut på byen for å feire! avsluttet 24-åringen.

Og den muligheten bør alle lag som møter Rosenborg merke seg. For det trønderne presterer om dagen bør føre til kalassiffre.

- Det er mange individuelle feil. Vi får bare se hva som skjer videre, sier en resignert Per Joar Hansen.

FLYR HØYT: Raio Piiroja svever etter å ha slått Espen Johnsen i lufta.