Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi må ha en egen statsbudsjettpost på smøreteknikk

Erna Solberg: - Føler med jentene.

DEPPE-ERNA: Statsminister Erna Solberg trodde knapt sine egne øyne på VIP-tribunen under damestafetten. Femteplass var langt unna det hun håpet på for de norske jentene, og etterpå spøkte hun med at smøreteknikk nå må inn som egen statsbudsjettpost. Fra venstre i bildet: Skipresident Erik Røste, styremedlem Jorodd Asphjell, Erna, Bertil Pålsrud og generalsekretær Inge Andersen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
DEPPE-ERNA: Statsminister Erna Solberg trodde knapt sine egne øyne på VIP-tribunen under damestafetten. Femteplass var langt unna det hun håpet på for de norske jentene, og etterpå spøkte hun med at smøreteknikk nå må inn som egen statsbudsjettpost. Fra venstre i bildet: Skipresident Erik Røste, styremedlem Jorodd Asphjell, Erna, Bertil Pålsrud og generalsekretær Inge Andersen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Olympiatoppen har brukt opp mot 30 millioner kroner på å sikre norsk gullglid under OL i Sotsji. Det har tilsynelatende ikke vært spesielt vel anvendte penger. Norge har røket på en smøreskandale av dimensjoner i russiske kaukasusfjellene.

- Nytt forskningsprosjekt
Den dårlige gliden på de norske skiene opptok også statsminister Erna Solberg etter å ha sett damestafetten fra VIP-tribunen.

- Vi må ha en egen statsbudsjettpost på smøreteknikk. Et nytt forskningsprosjekt, uttalte Erna Solberg spøkefullt til staben sin mens de spaserte vekk fra stadion.

Til Dagbladet la hun ikke skjul på at femteplass var langt under både forventninger og pari.

- Jeg håpet selvsagt på bedre enn femteplass i dag, og det tror jeg alle nordmenn også gjorde. Men det var dessverre ikke vår dag i dag.

- En tøff uke
- Du føler med jentene?

- Ja, det er gjør jeg. Det er selvfølgelig ikke noe hyggelig for dem å oppleve dette. De har vært gjennom en tøff uke, men vi må ikke glemme at vi tross alt har fått flotte medaljer og flotte prestasjoner i OL.

Statsministeren møtte jentene før stafetten. Da var tonen god og optimismen god.

- Men de var selvsagt spente. Det var jeg også.

Unner Sverige gullet
Ikke langt unna henne på VIP-tribunen sto svenskekongen Carl Gustaf og dronning Silvia.

Etter en fantastisk sisteetappe av Charlotte Kalla, så endte det med svenskenes første gull i damestafett i mesterskap siden OL i Squaw Valley i 1960.

- Når vi ikke vinner, er det det beste eller det verste som kan skje at svenskene vinner?

- Jeg har ikke så voldsomt nasjonalistisk forhold til Sverige. Jeg opplever det som en litt sånn østlandsting, som ligger nær grensen. Vi som er fra vestlandet er vidsynte og ser utover andre veien. Så vi bekymrer oss ikke så mye for Sverige. Jeg unner dem gullet, sier Erna Solberg til Dagbladet.

- Mye stang ut
- Men er statsministeren like overrasket som andre over den dårlige gulluttellingen for Norge totalt så langt i OL?

- Vi har tross alt fire gull, og vi har hatt mye stang ut ellers. Jeg håper det blir litt bedre framover, sier hun til Dagbladet.

Hele Norges coronakart