IKKE SUPEROPTIMIST: Kjetil Rekdal, her jublende etter cupfinaleseieren i Norge, tror Aalesund har 15-20 prosent sjanse for å avansere til gruppespillet i Europa League etter at de trakk AZ Alkmaar i playoff i dag.
Foto: Eirik Helland Urke
IKKE SUPEROPTIMIST: Kjetil Rekdal, her jublende etter cupfinaleseieren i Norge, tror Aalesund har 15-20 prosent sjanse for å avansere til gruppespillet i Europa League etter at de trakk AZ Alkmaar i playoff i dag. Foto: Eirik Helland UrkeVis mer

- Vi må ha flaks en gang til

Rekdal tror e-cupturen til Nederland blir tøff. RBK skal til Kypros.

(Dagbladet): I dag ble playoffkampene til gruppespillet i Europa League trukket i sveitsiske Nyon, med både Rosenborg og Aalesund med i Uefas ballboller.

Rosenborg var seedet i trekninga og slapp unna de aller tøffeste motstanderne. Trønderne endte også opp med å trekke kypriotiske AEK Larnaca opp av hatten, en trekning RBK-direktør Nils Skutle var ganske fornøyd med.

- Det er en ukjent motstander for meg. Spennende, ettersom det er første gang Rosenborg møter et kypriotisk lag, sier Nils Skutle til RBK.no.

Møter en bedre motstander
Aalesund var derimot ikke seedet i trekningen, og sto i fare for å møte blant annet Stoke eller Sevilla. I stedet ble det nederlandske AZ Alkmaar, og trener Kjetil Rekdal var godt fornøyd med akkurat det.

- Vi møter et lag som i utgangspunktet er bedre enn oss, men det hadde vi fått uansett. Alkmaar er ikke min dømmemotstander, jeg håpet på Salzburg eller Sparta Praha. Og ikke Stoke eller Sevilla. Sånn sett fikk jeg midt i, sier Rekdal til Dagbladet.

Aafk-treneren mener det er helt nødvendig for oransjetrøyene å vinne hjemme, dersom de skal gå videre etter returen.

- Å snu e-cupoppgjør på hjemmebane er noe norske lag sliter med. Jeg tror nok at vi må vinne med to mål hjemme, dersom vi skal gå videre.

15-20 prosents sjanse for avansement
Rekdal var på forhånd klar på at han ville ha hjemmekamp først, og i likhet med Rosenborg skal Aalesund ta imot motstanderne på hjemmebane i den første kampen 18. august. Returoppgjørene går en uke senere.

- Hvordan ser du på mulighetene?

- Alt er mulig. Jeg anser sjansene til 15-20 prosent, ikke noe høyere enn det. Jeg vet at de har et godt lag, det er ett steg opp fra Tippeligaen. Men fotballen skal spilles og ingenting er umulig, sier Rekdal og viser til forrige rundes kamp mot Elfsborg.

- Har vi en maks dag som mot Elfsborg hjemme, og scorer to mål uten å slippe noe til så kan det bli spennende. Vi må ha flaks en gang til.

Nils Skutle i Rosenborg skulle helst sett at trønderne fikk avslutte på hjemmebane, men på tross av det er han forsiktig optimist.

- Alt i alt er det en grei trekning for oss, sier Skutle til RBK.no.

Vinner Aalesund og Rosenborg oppgjørene er de klare for gruppespillet i Europa League.