Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi må ha troa. Man får ikke plutselig tryllet på plass en forbedring

Men Kjetil Rekdal ser framover.

SER FRAMOVER: Kjetil Rekdal ser at laget er nære. Nå håper han å vinne de fem neste kampene før sommerpausen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SER FRAMOVER: Kjetil Rekdal ser at laget er nære. Nå håper han å vinne de fem neste kampene før sommerpausen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vålerenga har definitivt ikke hatt den seriestarten de hadde ønsket denne våren. Etter åtte kamper ligger laget foreløpig som nummer 14, med totalt seks av 24 mulige poeng.

Lørdag gikk laget på et 2-0-tap mot erkerivalen Lillestrøm, men det kunne fort vært annerledes om Vålerenga hadde satt de gode sjansene de kom til - og om LSK-keeper Arnold Origi ikke hadde vært så ustoppelig som han var.

Men at hovedstadslaget kom til gode sjanser, får trener Kjetil Rekdal til å se positivt på framtida.

- Det er mål som teller og som avgjør fotballkamper. Der var vi ikke gode nok i helga, men samtidig var vi gode på andre ting. Vi hadde et godt spill og gode med sjanser, og det er en vei ut av situasjonen vi er i, sier Rekdal til Dagbladet etter mandagens trening.

- I fotball snur det fort Romsdalingen mener laget blir litt bedre for hver dag som går, og at det er de små detaljene som må på plass.

- Det vil få store konsekvenser i positiv retning. Vi må beholde fokus, humøret og ha troa. Du får ikke plutselig tryllet på plass en forbedring, forteller han.

Sjefen sjøl er fullt klar over at de ikke er der de ønsker å være, men mener det handler om små justeringer for å være på riktig spor.

- Det er jo oppløftende å se at vi er nære (å score, journ.anm.), men vi lever av resultatene, og de har ikke vært gode nok. Heller ikke ambisjonene vi hadde til oss selv er innfridd så langt. Men i fotball snur det fort, og det er det vi forholder oss til. Vi legger det som har vært i skuffen, og ser framover.

Vil vinne før sommerpausen - Blir ikke spillerne demotiverte av å se at ballen gang på gang ikke går i mål?

- Gutta blir ikke demotiverte, det er ingen som er det her. Men de blir frustrerte. Vi har veldig lyst å vinne kamper, og vi gjør alt vi kan for å få det på plass. Men det er klart, man må lære å takle både medgang og motgang i fotball.

For mange, særlig unge og uerfarne spillere, kan det fort være vanskelig når laget får en så tøff start på sesongen som Vålerenga har hatt. Men ifølge Rekdal er det ingen som henger med hodet.

- Nei, det får ingen lov til her. Vi har et godt apparat, og de får gutta opp om de henger litt med hodet. Det er selvsagt også viktig med den gode stemninga vi har på treninger og slikt, det er det som er nøkkelen her.

Nå gjenstår onsdagens cupkamp for Rekdal og hans menn, før fem tøffe kamper på 21 dager. Så er det sommerpause.

- Hvordan ser det ut etter disse seks kampene?

- Da har vi vunnet alle kampene, sier Rekdal og smiler bredt.

Hele Norges coronakart