Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi må ikke ha poeng mot Sveits og Kypros

Bonus, mener Drillo.

GOD STEMNING: Norges landslagstrener Egil Drillo Olsen forteller om godt humør etter en god trening. Fredag venter Sveits.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GOD STEMNING: Norges landslagstrener Egil Drillo Olsen forteller om godt humør etter en god trening. Fredag venter Sveits. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sveits er utropt av mange til den store favoritten i Norges VM-kvalifiseringsgruppe, og landslagssjef Egil Drillo Olsen ser det som en bonus dersom laget hans tar poeng i Bern.

Likevel, etter å ha sett sveitserne i aksjon mener Drillo han ser svakheter hos gruppelederne.

- De har vel en ligaindeks blant spillerne som kan ta pusten fra de fleste, de har spillere i toppklubber over hele linja. Men jeg har sett dem, de er gode, men de holder ikke verdensklasse. Her er det muligheter, sier landslagssjefen i intervju TV 2 under dagens pressetreff i Oslo.

- Vi har mannskap til å ta poeng, men vi er nok avhengige av litt marginer. Det er man på dette nivået, og vi har ikke hatt så mange i år, på Island hadde vi det i hvert fall ikke, sier Drillo.

Må ikke ha poeng
Han rapporterer fra legeteamet at Bjørn Helge Riise er den eneste som har et lite spørsmålstegn etter seg etter dagens trening, men at det ellers er en skadefri og humørfylt tropp han tar med seg til Sveits.

Drillo mener fire poeng på disse to kampene vil være strålende, men mener også at ingenting er avgjort selv med to tap.

- Vi ikke ha noen. Jeg vil påstå at de poengene du tar borte er bonus hele veien, jeg tror ikke det blir mange borteseire i denne gruppa i det hele tatt. Vi må vinne alle kampene våre hjemme, og så trenger vi noe borte, sier han.

Laget har han ikke helt klart, men spørsmålene er færre enn før Slovenia.

- Det er litt lettere nå enn forrige gang, uten at det betyr at elleveren er klar. Men den er kanskje klar etter treninga i morgen, sier Drillo.

Gode alternativer til Moa
Mohammed Abdellaoue måtte som kjent melde forfall på grunn av ryggproblemer, etter å ha slitt med formen den siste tida.

Drillo er trygg på at Joshua King, Alexander Søderlund og Daniel Braaten er alternativer gode nok for Norge på topp, og gjentar at Moa heller ikke kunne forventet sikker startplass selv i frisk tilstand.

- Moa skjønner nok også at den soleklare plassen som spiss som han har hatt, den hadde ikke vært like klar nå selv om han hadde vært her. Moa har vært litt unna sin beste form, men det henger nok også sammen med skadeproblemene, sier landslagssjefen.

- Pressen har ment at han ikke har vært god nok fordi han har spilt alene på topp, det kan nok hende at han ikke har vært god nok fordi han ikke har vært i god nok form. Han har fått sjanser i de siste kampene som han har satt tidligere, som han ikke har satt nå, mener Drillo.

Dagbladet kommer med mer fra pressetreffet