Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi må ikke undervurdere Rosenborg

Respekten for trønderne er ikke hva den en gang var.

SELVSIKRE: Vålerenga ligger seks poeng foran Rosenborg før morgendagens duell på Lerkendal, og øyner muligheten for å få ei skikkelig luke. - Vi må ikke undervurdere Rosenborg, sier tidligere RBK-keeper Lars Hirschfeld.   
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SELVSIKRE: Vålerenga ligger seks poeng foran Rosenborg før morgendagens duell på Lerkendal, og øyner muligheten for å få ei skikkelig luke. - Vi må ikke undervurdere Rosenborg, sier tidligere RBK-keeper Lars Hirschfeld. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): - Jeg blir ikke sint hvis du kaller det krise, sa Rosenborg-trener Jan Jönsson etter den begredelige forestillingen mot Fredrikstad sist mandag.

Det var trøndernes tredje tap på fire kamper. Det eneste poenget kom i 4-4-thrilleren mot Lillestrøm, og nå er det bare målforskjellen som skiller dem fra tabelljumbo Sogndal.

Der blir Rosenborg neppe værende lenge, men det begynner å haste med poengsankingen for å ikke havne voldsomt på etterskudd i forhold til de antatte topplagene.

- Vi er bedre enn RBK
I morgen er Vålerenga motstander på Lerkendal. Og respekten for lokomotivet i norsk klubbfotball gjennom en årrekke virker ikke å være hva den en gang var. For når hørte du sist en spiller på et norsk lag snakke om at Rosenborg på Lerkendal ikke må undervurderes?

- Rosenborg er bra, så vi må ikke undervurdere dem. De vil prøve å revansjere seg, sier VIF-keeper Lars Hirshfeld til klubbens egen nettside.

Han har selv en fortid som Rosenborg-keeper, men hevder det ikke knytter seg spesielle følelser til å møte gamle kjente.

- Det er en helt vanlig kamp, sier han.

Mohammed Fellah og Stefan Strandberg mener Vålerenga har større kapasitet når de får spillet til å gli.

- Får vi i gang spillet vårt, vil det bli tøft for dem — og vi kan ende opp med å ligge ni poeng foran Rosenborg etter kampen. Det hadde vært utrolig deilig, sier Strandberg til aftenposten.no.

SENKET VIF I FJOR: I det som ble betegnet som en liten seriefinale på Lerkendal banket Markus Henriksen inn det siste målet da Rosenborg slo Vålerenga 3-1 i fjor. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SENKET VIF I FJOR: I det som ble betegnet som en liten seriefinale på Lerkendal banket Markus Henriksen inn det siste målet da Rosenborg slo Vålerenga 3-1 i fjor. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Fellah vil heller ikke vise noen nåde mot skadeskutte trøndere.

- Vi skal grave dem ned enda mer. I mine øyne er vi et bedre lag enn dem, selv om Rosenborg også er gode og helt sikkert vil være i toppen på slutten av året, sier han.

Diplomatisk Andresen
Trener Martin Andresen uttaler seg i litt mer diplomatiske vendinger enn sine offensive undersåtter.

- Med seier har vi fått en bra start, og RBK vil evetuelt ha fått en litt tung start. Før sesongen regnet vi Rosenborg som den største favoritten til gullet. Selv om de har fått en tung start kan det fort snu. Det er en viktig kamp for oss. Vi er fornøyd med å få poeng der oppe, og helst tre, sier han til vif.no.

- Ni poeng bak etter fem kamper, da begynner det å bli langt opp (for RBK)?

- Jada. Men det er for tidlig å snakke så mye om det, sier Andresen.

- Må jobbe hardt for stolpe inn
I fjor kom Vålerenga også til Lerkendal med mye selvtillit, til det som ble betegnet som en liten seriefinale. Utgangspunktet var enkelt: VIF måtte vinne for å holde liv i spenningen - RBK ville med seier langt på vei ha avgjort seriemesterskapet.

Vålerenga tok ledelsen 1-0, men så utliknet Rosenborg på straffe samtidig som at Freddy dos Santos ble utvist. Til slutt vant vertene 3-1.

Markus Henriksen scoret det siste målet med en skikkelig suser den gangen, og han er sulten på en reprise.

- Jeg har tro på dette er kampen hvor det snur for oss. Alle spillerne er skikkelig gira på å gå utpå og prestere, og vi merker godt at Kjernen og resten av publikum også mobiliserer til kamp, sier han til rbk.no.

HAR SKIFTET LAG: På bildet prøver VIF-spiss Daniel Fredheim Holm å score på RBK-keeper Lars Hirshfeld. Nå har de to skiftet lag. 
Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet.
HAR SKIFTET LAG: På bildet prøver VIF-spiss Daniel Fredheim Holm å score på RBK-keeper Lars Hirshfeld. Nå har de to skiftet lag. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet. Vis mer

Trener Jan Jönsson så laget sitt levere årsverste mot FFK i forrige kamp, men mener det var mye positivt å ta med seg fra 4-4-kampen mot Lillestrøm helga før.

Problemet er bare - slik svensken ser det - at Rosenborg har fått urettmessig dårlig betalt i de kampene der de har vært fullt på høyde og kanskje bedre enn motstanderen.

For det føler han de har vært både i i 1-2-tapet mot Stabæk og i uavgjortkampen mot LSK.

- Det er ofte lagene i medgang og de som jobber hardest som får marginene med seg. Man må jobbe hardt for å fortjene stolpe inn. Vi kunne gått opp i ledelsen like før FFK scoret, men vi traff stolpen nesten så langt inne som mulig, mens for de gikk den i mål. Derfor har vi fokus på å videreføre den innsatsen og innstillingen som vi viste her mot Lillestrøm, sier han til egen hjemmeside.

- VI ER BEDRE: Fellah mener VIF har større kapasitet enn RBK. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
- VI ER BEDRE: Fellah mener VIF har større kapasitet enn RBK. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media