Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi må lære oss å stenge butikken

Nannskog og Jönsson vet hvorfor Stabæk ikke kjemper om gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NADDERUD (Dagbladet.no): Stabæk - Start 2-2

- Det er dette som hindrer oss fra å være med helt der oppe å kjempe om de edleste medaljene. Vi må lære oss å stenge butikken, forklarte Stabæk-trener Jan Jönsson til Dagbladet.no etter kampen på Nadderud i kveld.

Daniel Nannskog har pekt på problemet mange ganger denne sesongen - Stabæk sliter med å sikre inn en ledelse, være kald og kynisk nok i sitt spill til å hente hjem poengene. Gjøre jobben.

Etter å ha gitt bort ledelsen hjemme mot Start i kveld, måtte han atter en gang repetere seg selv.

- Det er tragisk at vi ikke vinner denne kampen, men det er det samme slurvet som ødelegger fos oss igjen, sa 32-åringen oppgitt etter kampslutt.

Men var raskt ute med å påpeke at han ikke henger ut forsvarsspillerne.

- Vi forsvarer oss som et lag, dette er et punkt vi må forbedre oss som lag, sa 32-åringen.

Dørgende kjedelig

PALL SCORTE IGJEN: Men Start kom tilbake og kapret ett poeng på Nadderud. Foto:Scanpix
PALL SCORTE IGJEN: Men Start kom tilbake og kapret ett poeng på Nadderud. Foto:Scanpix Vis mer

Kampen på Nadderud burde motivere seg selv.På tross av at ingen av lagene er med i verken gull- eller nedrykkskampen, har både Start og Stabæk mulighet til både bronsemedalje og en Royal League-plass som en fjerdeplass gir.

Men det var lenge dørgende kjedelig i flomlyset på Nadderud.

Ingen av lagene maktet å skape store målsjanser, selv om det definitivt var Stabæk som hadde initiativet i kampen. Men som Start slet også bæringene med presisjonen i angrepsspillet. Fine overgangsmuligheter ble skuslet bort gjennom slurv i innleggssituasjoner og den siste gjennombruddspasningen.

Veigar Pall Gunnarson var tvilsom til kampen etter å ha ligget syk flere dager.

Fire minutter før pause viste han hvorfor han har blitt en av sesongens heteste tippeligaspillere. Tommy Stenersen slo et langt hjørnespark som ble headet inn i feltet igjen. På en meters hold sto Pall Gunnarson som det seg hør og bør en notorisk målscorer.

Med en liten touch kunne han pirke ballen over linja og sende Stabæk til pause med ledelse.

Og den lille magikeren av en islending var naturlig nok dyktig sliten etter 90 minutter kveld.

- Fornøyd med kampen

- Jeg har ligget syk i fire dager, ikke fått spist og sovet dårlig. Så nå er jeg ikke helt i toppslag, smilte islendingen etter at flomlysene var slukket på Nadderud.

- Men jeg er bra fornøyd med kampen min, spesielt defensivt.

Og Gunnarsson var god- nok en gang.

Stabæk-trener Jan Jönsson mente Gunnarssons scoring kom i Stabæks beste periode av kampen.

- Jeg er mest fornøyd med de siste 25 minuttene av første omgang i dag. Da sto vi høyt oppe, fikk presset Start tilbake på banen og spilte variert angrepsfotball.

Eksplosjon

Andre omgang åpnet lik den første - med mye rot og lite presis og underholdende angrepsspill.

Men snart kunne ingen klage på underholdningsverdien.

Fredrik Strømstad, som virket sliten i kveldens kamp, slo et langt overlegg inn i Stabæk-feltet. Stefan Bärlin headet ballen inn mot mål og David Nielsen. Fra fire meters hold kunne han enkelt banke ballen i mål bak Jon Knudsen. Dermed var vi like langt på Nadderud etter to forholdsvis like scoringer.

Men når Veigar Pall Gunnarsson hadde scoret kunne ikke hans svenske makker være noe dårligere.

Nannskogs 15.

Alanzinho forserte på venstresida og serverte Nannskog et glimrende innlegg. På fem meter luktet 32-åringen lunta, brøytet seg vei, og hamret Stabæk i ledelsen med sitt 15. seriemål for sesongen.

Men Hawaii-fotballen hadde langt fra tatt kvelden.

Bare fire minutter senere var vi igjen like langt.

Fredrik Strømstad slo en lang dødball inn i feltet. Et massivt Start-trykk sendte Steinar Pedersen helt fri fra sin oppasser. Umarkert kunne han enkelt stusse ballen inn i nærmeste hjørnet til 2-2.

Start hadde dermed på imponerende kommet tilbake i kampen to ganger. Men trener Stig Inge Bjørnebye var langt fra noen strålende blid mann etter kampen.

- Altfor mange dumme valg

- Jeg får ikke de baklengsmålene ut av hodet, det er altfor enkle mål vi slipper inn, sa Bjørnebye til Dagbladet.no.

Og pekte på Starts problem på Nadderud.

- Vi styrer mye av spillet, men vi sliter på siste 1/3-del av banen. Når vi nærmer oss Stabæks mål gjør vi altfor mange dumme valg – vi spiller bort ballen og mangler bevegelse og rytme.

Sultent Stabæk

Etter målshowet i første halvdel av andre omgang, døde kampen litt hen. Stabæk satte inn et bra trykk mot slutten, men kom aldri nærmere enn en Gunnarsson-avslutning som Start-keeper Rune Nilssen hårfint fikk reddet.

Og med Vålerenga-seier i Molde er plutselig fjorårets seriemester i førersetet om den gjeve fjerdeplassen som gir Royal League.

Jan Jönsson forsikrer at de skal gi Vålerenga kamp når de reiser til Ullevaal neste søndag.

- Vi har en gjeng meget sultne spillere. Nå skal vi bruke den kommende treningsuka godt – vi har vært med hele sesongen, nå skal vi henge med hele veien inn, avsluttet den sympatiske svensken.

•Din kommentar:
Hvem kaprer fjerdeplassen i Tippeligaen?

<B>KRONPRINSESSEN PÅ KAMP:</B> En engasjert Kronprinsesse Mette-Marit så Stabæk og Start dele poengene i kveld.