Vi må løse problemene fort

Med en bil som streiker så fort den får litt vann på seg innrømmer Petter Solberg (29) at de har fått et stort problem det haster å løse.

- Jeg har kjørt mange rallyløp og i mange vanndammer i livet. At bilen stopper etter å ha kjørt i en vanndam er ikke normalt. Vanligvis kjører jeg fullt på sjettegir gjennom slike vanndammer, sier Petter Solberg etter å ha fått snakket ut med teamledelsen et par timer etter at han måtte bryte på transportetappen til tiende fartsprøve her i Argentina seint i går kveld norsk tid.

Petter fikk trøbbel i den samme vanndammen to ganger:

På femte fartsprøve kjørte han i 68 km/t ut i vannet. Spruten ødela luftinntaket til motoren, og førte til et tidstap på et snaut halvminutt. Da førerne kjørte strekningen på nytt på niende etappe senket Solberg farten til 40 km/t, uten at det hjalp. Motoren ble kvalt, og lot seg ikke starte igjen før etter nærmere åtte minutter. Etter målpassering tok det også fyr i det elektriske anlegget, og førte til at løpet var over for Petter og kartleser Phil Mills. I tillegg tapte Solberg rundt et halvminutt på en lignende episode i Tyrkia forrige VM-runde.

- Det er tydelig at vi har problemer. Og de må vi løse fort. Mikko Hirvonen kjørte gjennom vanndammen i førstegir, og selv da stoppet bilen hans. Dette har ingenting med hastigheten ut i vannet å gjøre. Det er helt sikkert. Nå må vi jobbe hardt for å finne ut av dette, teste mer under slike forhold. For det skal være mulig å kjøre flat out gjennom alle vanndammer. Det gir jeg meg ikke på, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Før løpet lå VM-toeren ni poeng bak Sebastien Loeb i VM-sammendraget. Avstanden vil øke nå, men Petter er ikke redd for at gullet er i ferd med å havne utenfor rekkevidde.

- Vi er bare halvveis ut i sesongen, og det er fortsatt 80 poeng å kjempe om. Alt er mulig, og målet er fortsatt å forsvare VM-gullet i år. I skuffelsen over å bryte forsøkte han i går likevel å fokusere på de positive tingene han fant:

- Vi har fullført 11 rally på rad og sju av dem på pallen, så noe måtte vel skje snart.

Selv om Petter er ute av løpet kan han fortsette å kjøre her i Argentina, men da uten å score poeng. Den ødelagte bilen nådde ikke tilbake til Parc Fermé - der rallybilene parkeres over natta - innen tidsfristen klokka 22.00 lokal tid (03.00 norsk tid) i går kveld. Han får derfor ikke starte i dag. Søndagens fem siste fartsprøver kommer Solberg derimot til å kjøre.

- Trolig er det ingen vanndammer på søndagens etapper, men flere av dem er nye av året, slik at jeg ikke har kjørt dem før. Det kan være fint å få litt erfaring på de strekningene, for jeg har tenkt å vinne her i Argentina neste år, sier en offensiv Petter Solberg.

<B>KAPUTT:</B> Bilen til Petter Solberg tålte ikke å kjøre gjennom vanndammer.