MÅ VURDERE PRAKSISEN: Men Nils Johan Semb og Egil "Drillo" Olsen skal først komme til bunns i om det er noe hold i festryktene rundt landslagsgutta.Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MÅ VURDERE PRAKSISEN: Men Nils Johan Semb og Egil "Drillo" Olsen skal først komme til bunns i om det er noe hold i festryktene rundt landslagsgutta.Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Vi må selvfølgelig vurdere å endre praksis

Men først vil toppfotballsjefen finne sannheten om festryktene rundt landslaget.

(Dagbladet): Helt siden P4 tidligere i dag fortalte at flere landslagsspillere var på byen i Oslo etter seieren mot Island forrige fredag, har Norges Fotballforbund måtte svare for hva som gjelder for landslagsspillere på samling.

- Vi har et veldig tydelig regelverk med frihet under ansvar, og det har vi praktisert veldig lenge og har god erfaring med det, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til TV 2 i dag.

I det regelverket ligger det også «en tilnærmet nulltoleranse» til alkohol, og at hver enkelt spiller er ansvarlig for å få nok søvn og hvile til å kunne prestere sitt maksimale.

For toppfotballsjefen er det svært dårlige nytt dersom festryktene til P4 skulle vise seg å være sanne. I så fall kan det tvinge Semb og landslagsledelsen til å endre praksis for hva som er greit for en landslagsspiller mens han er på samling.

- Det er mye på ryktebasis, men i etterkant her må vi selvfølgelig ta rede på hva som egentlig har skjedd, hvis det har skjedd noe, og hvis det viser seg at det er brudd på retningslinjer her må vi selvfølgelig også vurdere endring av praksis, det siser seg selv. Men jeg håper ikke det er tilfellet, sier Semb til TV 2.

Se hele intervjuet med Semb her.