Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi må skjære hendene av Grønkjær

FCK-kaptein etter tap i Russland.

SEIERSMÅLET: Cristian Noboa scoret da Grønkjær tok ballen med hånda innenfor FCKs 16-meter. Foto: EPA/YURI KOCHETKOV
SEIERSMÅLET: Cristian Noboa scoret da Grønkjær tok ballen med hånda innenfor FCKs 16-meter. Foto: EPA/YURI KOCHETKOV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rubin Kazan - FC København 1-0.

Ståle Solbakkens FCK ligger fortsatt på andreplassen som gir avansement fra gruppespillet i Champions League, på tross av tapet i Russland i går kveld.

Fordi tabellen er lystlig lesning kunne FCK-kaptein William Kvist spøke forsiktig med hva danskene kunne gjort annerledes i går.

- Vi må skjære hendene av Grønkjær, det må være det, sa Kvist til Politiken.

Uheldig eller dum? Tidligere Chelsea-ving Jesper Grønkjær handset nemlig slik at Rubin kunne score seiersmålet på straffe, noe Solbakken irriterte seg voldsomt over.

FORESLÅR KAPPING: William Kvist ergrer seg over at FCK ikke sikret avansementet i går. Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin
FORESLÅR KAPPING: William Kvist ergrer seg over at FCK ikke sikret avansementet i går. Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin Vis mer

- Jeg vet ikke om Jesper var uheldig eller dum, for jeg har ikke sett bildene.

Nå må Solbakken og co. vinne siste kamp mot Panathianikos i Parken - for å beholde andreplassen. Noe slikt mener Norges framtidige landslagssjef at FCK skal være meget fornøyd med.

- Det er en drømmesituasjon, selv om det nå er press på oss. Men Panathinaikos er ute, så de har ikke det helt store å spille for. Vi visste allerede før turneringen startet at det ville være press på oss til siste slutt, sier Solbakken til DR Sporten.

Parken-fest Grekerne tapte hjemme for Barcelona i går, og trener Jesualdo Ferreira ser på møtet i Danmark som verdiløst.

- Nå har vi fullt fokus på ligaen. Jeg har ikke tenkt skikkelig over hvordan kampen i København skal spilles, men førsteprioriteten er helt sikkert at vi holder oss i toppen av den greske ligaen, sier portugiseren ifølge Sporten.dk.

DRØMMESITUASJON: Ståle Solbakken liker presset FCK har på seg med én gruppekamp igjen å spille. Foto:   AP Photo/Mikhail Metzel)
DRØMMESITUASJON: Ståle Solbakken liker presset FCK har på seg med én gruppekamp igjen å spille. Foto: AP Photo/Mikhail Metzel) Vis mer

Syndebukk Grønkjær er så sikker på at at FCK går videre at han allerede har begynt å snakke om feiringen.

- Vi har fortsatt et supert utgangspunkt, vi kan avgjøre selv. Det må vi ikke glemme. Jeg gleder meg sinnsykt til om 14 dager, når vi møter Panathinaikos i Parken. Det vil vi lage en fest ut av, sier Grønkjær.

HANDS: Jesper Grønkjer fikk ballen i hendene slik at Rubin kunne score fra straffemerket. Foto: AP/Mikhail Metzel
HANDS: Jesper Grønkjer fikk ballen i hendene slik at Rubin kunne score fra straffemerket. Foto: AP/Mikhail Metzel Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!