- Vi må skjerpe oss mot Tyskland

Norge vant etter en middels dag på jobben.

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Norge - Polen 32-21 (18-12). Håndballjentene våknet litt seint mot polakkene, men godt målvaktspill og periodevis bra angrepsspill sikret ny seier i EM.

Dermed er Norge i rute, men kveldens kamp viser også at forbedringspotensialet absolutt er til stede. Likevel: Norge vinner med 11 mål. Det er det vanskelig å argumentere mot.

Sisteskansen Katrine Lunde er ikke i tvil, Norge må prestere bedre mot Tyskland på søndag, om det skal bli to nye poeng i den kampen.

- Vi må nok opp et par hakk i den kampen. Det svingte litt i kveld, men vi kjempet heldigvis seieren i land. Vi måtte jobbe mye mer enn mot Slovenia, og da løsnet det til slutt, sier Lunde til Dagbladet.no.

Linjespiller Marit Malm Frafjord spilte nok en god kamp for Norge, og bidro sterkt til seieren med sine fem mål.

- Det var en sliteseier, men det er godt å vinne kamper selv om vi ikke er helt på topp, sier 21-åringen til Dagbladet.no.

- Nyttig

Det er landslagssjef Marit Breivik helt enig i.

TOPPSCORER: Gro Hammerseng og Norge sleit lenge mot Polen, men vant komfortabelt til slutt. Gro var svært sentral og puttet ni ganger. Foto: SCANPIX
TOPPSCORER: Gro Hammerseng og Norge sleit lenge mot Polen, men vant komfortabelt til slutt. Gro var svært sentral og puttet ni ganger. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er nyttig å slite litt i et EM, det er slik disse mesterskapene er, sa Marit Breivik til TV 2 etter kamsplutt.

Men både treneren og kaptein Gro Hammerseng var enige om at håndballjentene har mye å gå på.

- Nå er jeg veldig glad for poengene, men det var veldig svingende kvalitet i dag. Periodevis var vi gode, men periodevis blir vi altfor utålmodige, sier Hammerseng.

Som avviser at den trege starten skyldtes feil innstilling.

- Jeg følte vi hadde bra fokus på kampen, men dett var en tøffere kamp enn Slovenia i går. Polen fighter bra.

Gro scoret ni mål, men hadde ikke så veldig lyst til å snakke om seg selv etter kampen.

- Jeg er fornøyd med at jeg er med på å bidra til seieren. Det er ikke ofte jeg skyter så mye som i dag, for jeg synes det er like gøy å være nest sist på ballen, sier Ikast-stjernen.

Bomstart

- Vi må skjerpe oss mot Tyskland

De norske jentene sleit i starten av kampen, og det ble mange bomskudd - også på store sjanser.

Derfor var det veldig jevnt - lenge.

Men mot slutten av omgangen klarte Norge å rykke litt i fra, da Gro Hammerseng tok ansvar og banket inn viktige mål i etablert angrep og fra sjumetersmerket. Hun gikk til pause med sju scoringer, og viste nok en gang hvor viktig hun er - ikke minst når det butter litt imot.

- Vi har fortsatt en del å gå på, og det er flere spillere som trenger litt tid på seg på å bli stabile, sier Breivik.

Ble aldri spennende

Starten på den andre omgangen var ikke ulik den første, og Norge slapp Polen inn i kampen igjen.

Målvakt-Lunde klarte imidlertid å holde oppe en så høy redningsprosent at polakkene ikke kom nærmere Norge enn 3-4 mål bak. Aalborg-spilleren, som neste sesong drar til Viborg med søsteren Kristine, tok over halvparten av skuddene.

- Jeg er fornøyd med det, men det er alltid ting å rette på. Jeg føler alltid at jeg skulle tatt flere skudd, sier Katrine.

Da det gjensto 20 minutter av kampen rykket Norge fra igjen, så det ble aldri skikkelig spennende i Scandinavium.

34 plussmål

Etter to seire har Norge nå 34 plussmål.

Tyskland vant 31-30 mot Slovenia tidligere fredag kveld, dermed blir det en ren gruppefinale mellom de to forhåndsfavorittene i gruppa på søndag.

Vinneren av den kampen vil ta med seg fire poeng inn i mellomrunden - noe som er veldig viktig med tanke på medaljesjansene.

TOK HALVPARTEN: Katrine Lunde sto veldig godt mot Polen, og reddet halvparten av skuddene.