- Vi må slutte å diskutere disse situasjonene

Deila etter Godsets kontroversielle vinnermål. Se målet her.

Aafk - Godset 0-1

ÅLESUND (Dagbladet): Strømsgodset klatret til topps i Tippeligaen etter 1-0-seier mot Aafk. Vinnermålet til Peter Kovacs kom etter at Jarl-André Storbæk brukte armen før han slo innlegget som serverte spissen.

- Jeg forstår at Aafk synes det er surt å få et sånt baklengsmål, men vi må slutte å diskutere disse situasjonene, sier Godset-trener Ronny Deila til Dagbladet.

Jönsson rasende Aafk-spillerne raste mot dommer Espen Berntsen etter scoringen og etter kampen var også Aafk-trener Jan Jönsson skuffet.

- Dommeren ser den åpenbart og gjør en vurdering. Da skulle man ønske at han med litt skjønn og spilleforståelse blåser et frispark der. Det ser nesten ut som han tar den med vilje. Det tror ikke jeg, men de får en åpenbar fordel, sier Jönsson til blant annet Dagbladet etter kampen.

JEVNER SEG UT: Godset-trener Ronny Deila mener kontroversielle situasjoner i Tippeligaen jevner seg ut i løpet av en sesong. Foto: NTB Scanpix.
JEVNER SEG UT: Godset-trener Ronny Deila mener kontroversielle situasjoner i Tippeligaen jevner seg ut i løpet av en sesong. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Deila mener det derimot ikke er noen grunn til å klage.

- Det jevner seg ut i løpet av en sesong. Det var vel en litt tvilsom avgjørelse før RBK scoret på Sør Arena i går også. Det beste laget vinner til slutt uansett. I dag skapte vi sju-åtte-ni sjanser, mens Aafk skapte en. Vi styrte kampen i 80 minutter, så vi vant fortjent, sier Deila til Dagbladet.

Kovacs scoring kom etter 82 minutter og sendte Godset foran RBK på tabellen på målforskjell.

- Ikke hands
Dommer Berntsen mener han gjorde rett i å ikke blåse frispark til hjemmelaget før scoringen.

- Fra min posisjon ser jeg at ballen treffer armen. Men jeg mener armen er i en naturlig posisjon ut i fra bevegelsene til spilleren. Den forsetteligheten som vi har satt til å straffe spillere er ikke til stede. Jeg er faglig uenig med Jan Jönsson om den situasjonen, sier Berntsen til TV 2.

Det ligger dermed fortsatt an til en thriller i sesongavslutningen.

Nå gjenstår Start (h), Tromsø (b) og Haugesund (h) for drammenserne, mens RBK skal til Molde, møte Viking hjemme, og avslutte borte mot LSK.