Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håkon Evjen er klar for Alkmaar:

Vi må slutte å rope Premier League

Da Håkon Evjen scoret to mål med Manchester City og Manchester United ringside i Drammen, ropte mediene om Premier League. Det er ikke sånn det virker.

TO MÅL I DRAMMEN: Håkon Evjen jubler for sin andre scoring mot Strømsgodset i Drammen. På tribunen på Marienlyst satt Manchester City og Manchester United. Men de er ikke interessert, det er derfor han går til Alkmaar i Nederland. Det er der han skal ta det neste steget. Steget som kan gjøre interessen fra engelske klubber til mer enn rykter og overskrifter. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TO MÅL I DRAMMEN: Håkon Evjen jubler for sin andre scoring mot Strømsgodset i Drammen. På tribunen på Marienlyst satt Manchester City og Manchester United. Men de er ikke interessert, det er derfor han går til Alkmaar i Nederland. Det er der han skal ta det neste steget. Steget som kan gjøre interessen fra engelske klubber til mer enn rykter og overskrifter. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

TO GIGANTISKE FOTBALLKLUBBER fra verdens mest ettertraktede liga, to scoringer, nesten tre, og vips så var norske medier i gang med å snakke Håkon Evjen (19) inn i ei framtid både på Etihad og Old Trafford.

Vi skrev 5. august, og Bodø/Glimts frekke og målfarlige indreløper var på alles lepper.

Seks uker seinere vet vi at Alkmaar i den nederlandske Æresdivisjonen er neste stoppested.

NÅR NORSKE MEDIER på bakgrunn av to talentspeideres hverdag snakker talentfulle unge menn til Premier League, tar det som oftest ikke lang tid før engelske medier henger seg på. Enhver nyhet er bare et klikk unna. Det meste oversettes og leses.

En nyhet er en nyhet, uavhengig av spekulasjonsgraden.

Og går den først en vei kommer den gjerne tilbake.

Før den gjerne tar turen over Nordsjøen enda en gang.

30. AUGUST HADDE engelske Mail Online følgende nyhet på sine nettsider: Manchester City are plotting a January move for Norwegian teenage sensation Hakon Evjen. Arch rivals Manchester United have also been heavily linked with a move for Evjen, but City are considering a move once the January window re-opens.

31 AUGUST TOK Eurosport.no saken tilbake til Norge med oppslaget "Ifølge den britiske tabloidavisa Daily Mail blir Håkon Evjen Manchester City-spiller i januar." Og dagen etter det, jepp, du gjettet riktig, tilbake i England.

Der den fikk bein å gå på.

1. SEPTEMBER, METRO (gratisavis): Manchester City forbereder bud på Håkon Evjen.

2. SEPTEMBER, MIRROR: Manchester City jakter Håkon Evjen i januar-vinduet. Manchester United jakter også unggutten.

5. SEPTEMBER, THE SUN: Rivalene Manchester United og City kjemper om Håkon Evjen.

Som man sier nordpå, sånn går no' dagan.

DET ER MANGE gode og veldig talentfulle spillere i norsk fotball. Men de er ikke Premier League-gode. Håkon Evjen (19) er en av disse spillerne. Heller ikke han er klar for Premier League i en alder av 19 år. Og derfor går han til Nederland og Alkmaar, derfor tar han nivået sitt dit det per dato hører hjemme, og derfor får han også mest sannsynlig spilletid og kan bygge seg selv og karrieren derfra.

Det er ikke like stort som en overgang til Premier League.

Men det er veldig mye riktigere.

VI HAR EN tendens til å gå av skaftet når store klubber er på norske arenaer og speider spillere. Faktum er at de kommer til Norge som en del av en planlagt timeplan, gjerne tre ganger i året.

Har du ansvaret for Skandinavia, da dekker du Skandinavia.

Det er jobben din.

DEN VIKTIGSTE DELEN av jobben er å ha oversikt. I Norge, Sverige og Danmark, som i alle andre land i Europa. Dukker det opp en ny Martin Ødegaard må du ikke ha sovet i timen. Og skulle du tro noe annet, de har full oversikt, det er ikke sånn at to scoringer mot Strømsgodset forandrer noe som helst.

Det siste er for øvrig ikke min påstand.

Jeg har det fra Manchester Uniteds representant i Skandinavia, som skriver følgende i en sms:

«Jeg har vært flere ganger i Norge, det er min jobb å se kamper, og jeg har også sett Evjen. Det har ikke vært interesse fra vår side. Det kan du skrive, og det er sannheten.»

HÅKON EVJEN GJØR alt riktig når han blir Alkmaar-spiller etter sesongslutt i Norge. Han tar det neste steget. Og kanskje en dag, om alle brikkene faller på plass, ender han opp i en stor fotballklubb.

Han er ikke der nå.

Som 19-åring er han der han hører hjemme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling