- Vi må slutte å spille sånn

Stabæk-kapteinen skuffa etter å tapet i Sandnes.

• Sandnes Ulf - Stabæk 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Tjue minutter før slutt, Stabæk hadde kjempet seg inn i kampen Sandnes Ulf hadde vært klart best i, da Stabæk-keeper Mande Sayouba viste hvorfor mange betrakter ham som et gigatalent.

Med ballen liggende på streken og Sandnes-innbytter Erik Tønne stupende inn mot ballen, kastet Sayouba seg rundt og backhandet ballen bort fra foten til Tønne og ut.

Hadde det ikke vært for at det var Sayoubas klønete redning på det foregående frisparket som serverte Tønne ville hele inngripenen vært en prestasjon for historiebøkene.

Matchvinneren
Men Mande var ikke lenge i paradis.

Fem minutter senere brøt Sandnes Ulf høyt i banen og trillet rundt hele Stabæk-forsvaret. De eneste som var interesserte i å løpe i retning Stabæk-målet var hjemmelagets angripere, og da var det enkelt for Rubio å sette ballen i åpent mål fra to meter.

Keeper Sayouba slo oppgitt ut med armene da han kikket ut i banen og så tre Stabæk-spillere stående og glo på hele situasjonen.

- Vi var daffe og slappe i dag, vi var ikke i nærheten av det vi har vært de fem andree kampene. Vi må slutte å spille sånn, sier Stabæk-kaptein Jon Inge Høiland til C More etter kampen.

Sandnes Ulf lå på bunnen av tabellen før denne kampen. Etter fem strake kamper uten seier lyste det vilje og tæl av de lyseblå fra start.

Stabæk, derimot, kom seg egentlig aldri ut av startblokkene.

Dårlig førsteomgang
Førsteomgangen var det bare å sette en strek over for gjestene. Keeper Mande Sayouba holdt på å kløne det til for seg og Stabæk allerede etter to minutter da han feilberegnet spretten på en lang ball mot ham.

Ballen spratt lavere enn Sayouba hadde beregnet og gikk til corner via hånden hans. Keeperen hadde absolutt ingen kontroll på ballen, og hadde griseflaks som slapp unna med skrekken i den situasjonen.

Om det var usikkerheten fra åpningssituasjonen som spredde seg til backrekka er vanskelig å fastslå, men feilpasningene florerte hos bortelaget omgangen gjennom.

Hjemmelaget var aggressive og presset fram feil på feil hos Stabæk.

- Dette var en utrolig viktig kamp for oss, sa Sandnes-trener Asle Andersen til C More etter kampen.

- Gutta blødde for det lyseblå hjertet i dag, og det må vi gjøre i fortsettelsen også, fortsatte han.

Gutta hans fikk betalt for innsatsen før det var gått ti minutter.

Aksel Berget Skjølsvik fant Rosenborg-utlånte Fredrik Midtsjø på et fint løp midt i banen. Ingen Stabæk-spillere presset ham før han fikk lagt ballen godt til rette på sin høyrefot på seksten meter.

Derfra var det bare å trille ballen inn i hjørnet til Sayouba.

Fortjent seier
Sifrene kunne godt vært større til pause også, men det var Stabæk som løftet seg inn i andreomgangen. Likevel var det Sandnes Ulf som skapte sjansene.

Da Stabæk utlignet ved Franck Boli var det egentlig blodig urettferdig mot Sandnes Ulf, spill og sjanser tatt i betraktning.

Men av og til er fotballen rettferdig, og da Rubio endelig traff mellom stengene endte kampen med en velfortjent 2-1-seier. Et resultat som fikk de lyseblå bort fra bunnen av tabellen, forbi Brann, og opp på sikker plass før resten av runden spilles i morgen.

- Vi var dårlige i førsteomgang, men så hadde vi en god start på den andre. For oss var dette en skuffelse, vi kom ikke utpå med den energien vi nomalt har, sa Stabæk-trener Bob Bradley.

GOD: Fredrik Midtsjø var meget god for Sandnes Ulf de drøye 70 minuttene han spilte i dag, og scoret også Sanddnes Ulfs første mål i seieren mot Stabæk.
 Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
GOD: Fredrik Midtsjø var meget god for Sandnes Ulf de drøye 70 minuttene han spilte i dag, og scoret også Sanddnes Ulfs første mål i seieren mot Stabæk. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer