- Vi må slutte å synes synd på oss selv

Tessem om Lyn-nedturen.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Lyn - Viking 2-3

- Vi må slutte å synes synd på oss selv. Det virker som vi mister trua på oss selv når vi får et mål i mot, sier Jo Tessem til Dagbladet.no etter kampen mot Viking.

Lyn har tatt fattige 4 poeng etter sommerferien i Tippeligaen, men Tessem nekter å skylde på salgene av stjernene Edu og Stefan Gislason.

- Det er klart at vi savner de, for de var to veldig gode spillere for Lyn. Men det betyr jo bare at vi andre som er her som må gripe muligheten og vise seg fram.

Laget som startet mot Viking hadde en gjennomsnittsalder på drøye 24 år. Et veldig lavt tall i Tippeligaen.

- Vi har vært en middelhavsfarer i år, og derfor trodde jeg de unge spillerne ikke ville føle press og heller slippe seg løs og spille fotball. Nå har vi lagt press på oss selv med den elendige høstsesongen og kanskje er det det som skal til, spør Tessem videre.

Også Espen Hoff merker at Lyn sliter når de kommer under.

- Det virker som vi mister trua når vi får mål i mot, og folk blir usikre, sier 26-åringen.

SLIK, GUTTER!: Jo Tessem mener Lyn må slutte å synes synd på seg selv og starte med å vinne krigen i hver eneste kamp. Foto: Scanpix
SLIK, GUTTER!: Jo Tessem mener Lyn må slutte å synes synd på seg selv og starte med å vinne krigen i hver eneste kamp. Foto: Scanpix Vis mer

Tessem er klar på hva som bør være fokus for Oslo-laget videre nå.

- I Tippeligaen handler det om å vinne krigen, vinne dueller og ville vinne. Kanskje det presset vi nå legger på oss selv kan hjelpe til med å få fram akkurat det, avslutter veteranen.