-  Vi må spille på vårt beste

FC Sheriff var i ferd med å skyte Rosenborgs Champions League-drøm i filler, da Christer George dukket opp med skuddfoten.

TRONDHEIM (Dagbladet): Hans 2- 1 scoring fem minutter før slutt, berget «troillongans» tro på en høst i Champions League.

-  Vi går videre. Det gjør vi altså. Selv om det blir tøft der nede, så klarer vi dette, sier veteranen Ørjan Berg.

-  Vi har store muligheter til å gå videre. Det er ingen tvil om at vi er et bedre lag enn Sheriff, sier Frode Johnsen, som satte inn Rosenborgs første mål.

-  Vi spiller ingen god kamp, men vi vinner. Jeg ser optimistisk fram mot returen. Dette er det mulig å klare, sier sportsdirektør Rune Bratseth.

Forbehold

Matchvinner Christer George og trener Ola By Rise er mer forbeholdne. De tør på ingen måte slå fast at avansementet er klart.

-  Sheriff er et bra lag. Vi må spille på vårt beste for å gå videre, men jeg er alltid positiv og tror vi har mulighet til å greie det, sier George.

-  Det er ikke garantert at vi går videre. Vi må spille opp mot vårt aller beste, og heve oss på et helt annet nivå enn i dag for å greie det, sier By Rise.

De møttes til duell ved solnedgang. Det holdt på å bli en blodig affære. Sheriff var i ferd med å skyte Rosenborgs mesterligadrøm i filler. Det var gråt og fortvilelse på tribunen, og situasjonen var ikke mye annerledes på benken.

-  Det var ikke artig i det hele tatt. Vi var relativt avslappet før kampen og godt forberedt, men første omgang ble en gedigen skuffelse. Jeg var skuffet og sint i pausen, sier Ola By Rise.

Han er glad for at det ble bedre i andre omgang, spesielt på slutten.

-  Vi må være skuffet etter en kamp som dette. Det var manglende presisjon. Vi gjorde mye rart, og så ut til å ha for høye skuldrer, sier treneren, som understreker at de visste at det ikke var noen grunn til å ta lett på motstanderen.

-  Men når vi fikk opp presisjonen og tempo på ballen, ble det rom og åpninger.

Christer George - den hjemvendte sønn, som har vært på utlån til Cordoba - ble frelseren fem minutter før slutt.

-  Ballen kom på tvers rett utenfor tremeteren. Jeg prøvde å ta det med ro og presse ballen ned. Den gikk heldigvis inn, sier Christer.

Kjempebom

To minutter seinere får han kampens største mulighet, men bommer på åpent mål.

-  Det irriterer meg at jeg ikke fikk satt inn den mest åpenbare sjansen vi hadde. Det overskygger gleden litt.

Han synes ikke det var artig å sitte på benken og se RBK spille før han kom på banen.

-  Det var ikke Rosenborg som vi kjenner det. Det gjorde vondt i magen å se på, mener George. Slår RBK ut Sheriff neste onsdag, må laget ut i 3. kvalikrunde for å nå gruppespillet i Champions League.

REDNINGEN: Christer George banker inn 2- 1 mot Sheriff Tiraspol og berger æren for Rosenborg. - Ballen kom på tvers rett utenfor femmeteren. Jeg prøvde å ta det med ro og presse ballen ned. Den gikk heldigvis inn, sier George.
SLET: Ola By Rise.