Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi må spille tidenes United-kamp

- Det er ikke nok å spille godt: United må spille sin beste kamp noensinne for å klare å slå ut Real Madrid i Champions League.

LONDON (Dagbladet): Det sier sir Alex Ferguson før kveldens gigantkamp på Old Trafford i Manchester. Og det betyr at absolutt alt må lykkes for United: De må være tålmodige, de må ha flaks og de må spille over evne.

- Real er et strålende lag. Og bare det å nekte dem et mål, er en kjempeoppgave. Men det er vi i stand til, sier Ferguson. Som i alle år har vært en varm beundrer av det spanske storlaget.

Lekte

Real Madrid nærmest lekte med Manchester United i det første oppgjøret: 3- 0 ved Figo og to ganger Raul etter vel halvspilt kamp, før Ruud van Nistelrooy ga United nytt håp med sin 1- 3-redusering. Men med 2- 0 i kveld er United-gutta klare for semifinalen.

- Hvis vi går til pause med 0- 0 har vi en god sjanse, sier Ferguson. Som åpenbart håper at forsvaret i kveld holder tett og finner mottrekk mot Reals glitrende «boksåpnere».

Usikkert forsvar

Og det kan bli vanskelig nok: For det er ikke United-forsvaret som har imponert i det siste. Mot Real i Madrid spilte både Wes Brown og Michael Silvestre langt under pari, og i generalprøven mot Blackburn sist lørdag ble Brown gang på gang rundtlurt av Damien Duff. Og Fabien Barthez var på bærtur da Henning Berg headet inn 1- 1...

I kveld vil Brown trolig overta for suspenderte Gary Neville på høyreback, mens Silvestre blir Rio Ferdinands makker. John O'Shea skal forsøke å temme Figo. Men det er flere spørsmålstegn for United: Motoren og målmaskinen Paul Scholes er også suspendert og blir erstattet av Nicky Butt. Juan Veron er bare såvidt frisk etter seks ukers skadefravær og er usikker. Hvis han ikke spiller, vil Ole Gunnar Solskjær trolig spille fra start på venstre flanke.

Giggs i kalasform

David Beckham og Ruud van Nistelrooy er i storform om dagen. Det er endelig også Ryan Giggs, som oser av selvtillit.

- Vi trenger ikke å bli motivert foran kamper som dette. Dette kan bli den største kampen i min United-karriere, sier waliseren.

- United er et stort lag, men hvis du vil oppnå virkelig storhet må du vinne Champions League. Og viktigere: du må gjøre det flere ganger, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media