Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi må stanse henne, ellers vil hun drepe oss

Pena om norsk stjernespiller: - Hvor får hun energien fra?

SPANSK STJERNE HAR PLANEN KLAR: Den spanske stjernespilleren Nerea Pena (t.v) mener det blir helt avgjørende å stanse Norges strekspiller Heidi Løke i EM-finalen.
SPANSK STJERNE HAR PLANEN KLAR: Den spanske stjernespilleren Nerea Pena (t.v) mener det blir helt avgjørende å stanse Norges strekspiller Heidi Løke i EM-finalen. Vis mer

BUDAPEST (Dagbladet): Den spanske stjernespilleren Nerea Pena (25) spiller til daglig i ungarske Budapest-klubben Ferencvaros og tok med seg resten av laget - og familier - ut på en hyggelig aften i hovedstaden etter at de slo Montenegro i den ene semifinalen i går kveld.

Feiret på byen - Vi er et følelsesladet folkeslag, så vi dro på et hyggelig sted for å feire at vi er i finalen, og for å spleise oss alle enda tettere sammen før kampen mot Norge.

- Der må vi stå enda sterkere sammen enn noen gang, om vi skal oppfylle drømmen vår om å gjøre noe godt for oss selv og landet vårt, sier Nerea Pena til Dagbladet.

- Norge vant ikke sist Med sine 25 EM-scoringer er venstrebacken spansk toppscorer i turneringen. Mot Norge scoret hun sju ganger på 12 skudd da Spania tapte 26-29 mot Norge i hovedrunden i Debrecen 13. desember.

I det oppgjøret sto det 26-26 fem minutter før slutt, før Betina Riegelhuth og Nora Mørk (2) scoret kampens tre siste mål.

Pena mener de har lært av den kampen.

- Da mistet vi noen viktige baller på slutten. Det er grunnen til at vi tapte den kampen. Norge vant ikke sist. Det var vi som tapte, sier hun.

- Må stanse henne Men én ting til har de også tatt lærdom av. Heidi Løke skal pakkes inn med alle midler i morgendagens EM-finale.

- Heidi er en stor spiller. Vi må stanse henne, ellers vil hun drepe oss. Hun går aldri tom for krefter. Jeg aner ikke hvor hun får energien fra. Wow, sier Nerea Pena om den norske strekspilleren hun også har møtt mange ganger i den ungarske ligaen.

- Presset er på Norge Spanjolene har ikke en god statistikk mot Norge i mesterskap, men nå føler de spanske kvinnene at de er modne for å ta det siste steget til topps.

- Vi forventet ikke å komme til finalen, men siden vi er her, så vil vi gripe muligheten vi har fått. Norge er favoritter. Det mener alle. Det er bare å se på alle medaljene de har. Men vi kan fighte mot dem.

- Dessuten har vi ingen ting å tape, for vi har allerede kommet lenger enn vi trodde. Presset er på Norge, ikke på oss, så det kan være positivt for oss. Dette er vår sjanse til å få en gullmedalje, sier Nerea Pena til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media