- Vi må ta en viss grad av selvkritikk

Tyskland og Löw før Irland-møte.

SLET SIST: Tyskland tapte 0-2 mot Polen i helga. Nå vil landslagssjef Joachim Löw rette opp inntrykket mot Irland. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
SLET SIST: Tyskland tapte 0-2 mot Polen i helga. Nå vil landslagssjef Joachim Löw rette opp inntrykket mot Irland. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZVis mer

Det tyske fotballandslaget hangler etter sommerens VM-triumf i Brasil. Det ønsker Irland å utnytte.

Irene flyr høyt etter to seirer av to mulige i EM-kvalifiseringen så langt. Selv om laget ikke har møtt all verdens motstand i Georgia og Gibraltar, har seierne gitt selvtillit foran tirsdagens borteoppgjør mot Tyskland i Gelsenkirchen.

- Det kommer til å bli tøft. De er verdensmestere og kampen vil bli totalt annerledes enn den mot Gibraltar, men vi reiser dit med selvtillit, sier den irske spissen Robbie Keane.

Irland-kapteinen scoret hattrick mot Gibraltar og ble med det mestscorende i EM-kvalifiseringens historie med 21 nettkjenninger. Kampen mot det tyske landslaget vil ble helt annerledes enn de foregående, men det svekker ikke den irske troen.

- Det er ingen grunn til at vi ikke kan dra dit og få noe ut av kampen, mener Keane.

Tyskland-endringer Det tyske laget som venter Irland tirsdag ser annerledes ut enn det som vant VM-tittelen i sommer. Daværende kaptein Phillip Lahm, midtstopper Per Mertesacker og den mestscorende spilleren i VM gjennom tidene, Miroslav Klose, har gitt seg med landslagsfotball. Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira, Marcos Reus og Mesut Özil er alle ute med skader.

I den første EM-kvalifiseringskampen mot Skottland vant tyskerne med et nødskrik. I kamp nummer to mot Polen gikk de på en smell med 0-2.

Tysklands landslagssjef Joachim Löw mener spesielt at backen Phillip Lahm blir vanskelig å erstatte på kort sikt. Foreløpig er Antonio Ruediger og Erik Durm alternativene.

- Jeg planlegger å bruke en av de to i denne kampen - og kampene vi spiller i november. De er de første alternativene nå, sa Löw.

En av nøkkelspillerne i Brasil, Thomas Müller, håper på forbedring tirsdag kveld.

- Vi må rett og slett stille oss selv i et bedre lys med seier over Irland. Vi kan kun gjøre det ved å score mål, sier Müller.

Frykter Irland Etter sjokktapet mot Polen håper Löw på et skjerpet lag mot Irland. 54-åringen vet at irene kan vinne om «Die Mannschaft» ikke hever spillet sitt betraktelig.

- Vi forventer en kopi av Polen-kampen. De er ekstremt sterke til å takle. De har like type spillere som Polen med for eksempel Keane, som har masse erfaring på topp. De har raske spillere som Aiden McGeady på vingen, som kan drible og alltid skaper farligheter, analyserer Löw.

Før Polen-kampen hadde ikke Tyskland tapt en kvalifiseringskamp på hele 33 oppgjør. Med to strake tap kan stemningen i den tyske troppen bli dårlig.

- Atmosfæren er ikke dårlig, men vi må ta en viss grad av selvkritikk. Humøret er også påvirket av noe annet, sinne vil være et feil ord, men absolutt vilje. Vi har lyst til å ta de tre poengene mot Irland, sier landslagssjef Löw.

(NTB)