- Vi må tåle kritikk

ULLEVAAL (Dagbladet): Jo Tessem brakte skam over påstandene om at proffene ikke gir alt for Norge da han kom på banen etter pause. - Man må tørre å gi litt «f...» når man spiller hjemme på Ullevaal, sier Tessem til Dagbladet.

Som en av få på det norske landslaget er Jo Tessem mer enn villig til å innrømme at laget ikke har fungert godt nok det siste året. Han mener den massive kritikken mot Semb og landslaget er berettiget.

- Ja, den er fortjent. Vi må tåle kritikk når vi er dårlige. Det er eneste måten å bli bedre på. I alle fall så lenge kritikken mot oss er konstruktiv. Diskusjon blant folk som er engasjert rundt fotball, er bare bra, sier han.

- Må tørre

I går ga han Norge det trøkket Jan Derek Sørensen aldri maktet å skape før pause. Han kom inn for skadde Jan Derek Sørensen, og fra høyresida på midtbanen gikk han på løp etter løp, og regisserte de siste to målene på strålende vis.

Tessem forteller at han gikk til kampen med en fandenivoldsk innstilling.

- Den siste måneden har det vært sånn for meg på klubblaget. Hver gang jeg har spilt, har jeg måttet gi litt f..., og det gjorde jeg i denne kampen også. Jeg føler formen er god nå, og dette var en positiv kamp for meg. Men jeg tror det er svært viktig for landslaget at flere spillere står fram og gir de mer etablerte litt kamp om plassene, sier han.

John Arne Riise har stort sett vært aleine om dette for Norge i år. Helt til Tessem kom på banen i går.

- Norge trenger enere, spillere som står fram, som tør å prøve å gi publikum litt underholdning. Blir man for redde for å feile, er det ikke bra.

Tung periode

Med en slik innstilling blir han vanskelig for Semb å vrake videre. Etter en Premier League-sesong som har gått veldig mye opp og ned, har Tessem jobbet knallhardt med sin egen holdning.

- Jeg har hatt en periode i karrieren min nå der jeg har hatt altfor lite spilletid. Det har vært tungt. Men jeg har stått på og trent knallhardt for å komme tilbake.

- Det deiligste i dag var egentlig at vi torde å spille ballen langs bakken. Og gjøre ting vi vet vi kan.

TØFF: Jo Tessem våget å utfordre i går, og hadde blant annet mye av æren for Rushfeldts 2- 0-mål.