- Vi må tenke nytt

Semb-assistent Harald Aabrekk vil reise seg fra det grunnfjellet Drillo skapte - tale «det er laget som gjør deg god» midt imot - og bane vei for individualistene i norsk fotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vår modell er bygd på at det er laget som er godt. I framtida må det bli lov å si at den og den spilleren gjør laget bedre, sier Harald Aabrekk til Dagbladet.

Han drømmer om en utviklingsanstalt for unge spillere når han snakker om veien til framtidig suksess for norsk landslagsfotball. Et slags fotballakademi etter United- og Leeds-modellen, hvor utviklingen av egne talenter er minst like viktig som spillerkjøp. Og han mener det så sterkt at han vil be Norges Fotballforbund om å satse alvorlige penger på prosjektet.

Hvis han finner en klubb som er villig til å kjøpe ideen. Han mislyktes i Brann, men tror Vålerenga er en av de få klubbene som kan klare det.

- I en klubb med så store ressurser kunne jeg virkelig tenke meg å sette i gang med et slikt prosjekt.

Fordi:

- I Norge har det lenge vært slik - og her er det viktig for meg å presisere at dette ikke er kritikk av alle dem som jobber meget hardt og godt på alle plan i norsk fotball - at kollektivet er det som har gjort oss gode. Det holder ikke lenger når kollektivtanken hemmer den videre utviklingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer