- Vi må tenke større enn ett arrangement. Det er viktig med gjenbruk

Norske idrettsutøvere om meningsmålingen.

 POSITIV:  Slalåm-kometen Henrik Kristoffersen tror et Oslo-OL er utelukkende positivt. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
POSITIV: Slalåm-kometen Henrik Kristoffersen tror et Oslo-OL er utelukkende positivt. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Dagbladet kan i dag avsløre at den norske OL-vinden har snudd. Et flertall i Norge sier ja til den nye OL-profilen.

Av dem som er negative til Oslos OL-søknad, lar et betydelig antall seg lokke til ja-sida dersom regningen kuttes og Lillehammer-anlegg brukes på nytt. Det viser en meningsmåling Ipsos MMI har utført for Dagbladet.

 OL-DEBUT PÅ LILLEHAMMER:  Roar Ljøkelsøy
OL-DEBUT PÅ LILLEHAMMER: Roar Ljøkelsøy Vis mer

Vi har spurt aktive og tidligere idrettsutøvere hva de mener om folkets dom.

Stine Lise Hattestad, OL-gullvinner fristil: - Det har ikke vært mye positivitet. Derfor er denne meningsmålingen overraskende, men hyggelig. Som tidligere idrettsutøverer har jeg vært for et OL hele veien, men bare et OL som blir arrangert på en måte Norge kan være stolte av og som kan være samfunnsnyttig. Det tror jeg vi kan klare.

Roar Ljøkelsøy, tidligere skihopper: - De fleste idrettsutøverne er vel for OL. Det er voldsomt bra for toppidrett og breddeidrett tror jeg. Det var helt vanvittig for en ung spire som meg å debutere på Lillehammer.  Jeg er positiv. Det er klart det koster fryktelig mye penger, men det trenger ikke være luksuriøst for å få til få et bra OL.  Anleggene må være bra å bruke og trenger ikke være ekstraordinært. Det viktigste er at de kan brukes i ettertid.

Birgit Skarstein, utøver i paralympiske leker (PL): - Det synes jeg er bra. Det er fint at mange ser positivt på hva OL og PL kan tilføre Norge som nasjon. Lillehammer var for hele landet, og jeg håper OL og PL i Oslo også blir noe hele landet kan ta del i. Jeg tror politikerne lytter til hva folket har å si, og at det faktisk er viktig for folk å se at de blir hørt også. Dette er en stor avgjørelse.

Kjetil André Aamodt, alpinlegende: - Målingen forteller at folk ønsker sunn fornuft med tanke på kostnader og fordeling av anlegg. Hvis staten, kommunene, idretten, næringslivet og de frivillige går sammen, kan de løfte Norge.

Kjersti Buaas, snowboarder: - For min del er det viktig at et OL blir arrangert på en ansvarlig måte. Naturen og bærekraften må settes først. OL varer tross alt bare i tre uker. Det er viktig med gjenbruk, og at anleggene skal brukes i framtida. Jeg er glad for at politikerne vil bruke anlegg som allerede finnes, og det virker som folket mener det samme. Vi må tenke større enn et arrangement. 

Petter Solberg, rallycross: -  Folket kan jo bestemme, men jeg holder ikke på noen av sidene. Det er veldig bra for Norge hvis vi får OL, det kan være kjempebra for turisme og det blir masse action.  Det er veldig mye penger som kanskje kan fordeles på andre arenaer på forskjellige steder rundt i Norge. Vi kan kanskje satser mer på ungdom og andre idretter.

Henrik Kristoffersen, alpinist - Tenker det er veldig positivt. Tror folket begynner å innse at et OL i Oslo hadde vært veldig bra for hele nasjonen.

 KAN LØFTE NORGE:  Kjetil André Aamodt.
KAN LØFTE NORGE: Kjetil André Aamodt. Vis mer
 POSITIV:  Birgit Skarstein.
POSITIV: Birgit Skarstein. Vis mer