- Vi må tørre å tape

LJUBLJANA (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (25) mener Nils Johan Semb er i ferd med å skape noe større enn Drillo. Men prosessen er smertefull og krever mot: - Vi må tørre å tape kvalik-kamper for å vinne EM eller VM, sier Ole Gunnar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norges sjokktap mot Latvia hjemme på Ullevaal har resultert i massive krav om tre poeng mot Slovenia på Centralni Stadion i morgen kveld. For Ole Gunnar Solskjær er kritikken kortsiktig - og helt underordnet den gode følelelsen av at landslaget har skiftet retning mot større bragder enn i Frankrike:

- Vi kom til 1/8-delsfinale i VM. For å vinne EM eller VM må vi bli bedre. Prøve forskjellige ting. Mot Latvia prøvde vi nye oppspillsvarianter og brukte Tore André mer i beina.

- Jeg mener vi tok et skritt videre ved å forandre måten å spille på, fastslår Ole Gunnar Solskjær. - Til tross for tapet?

- Spør du Kjetil (Rekdal), så vil nok han helt sikkert heller vinne 1-0 i en drittkamp enn å få uavgjort i en kjempekamp.

Prisen er tap

Men Ole Gunnar mener landslaget oppnådde sitt maksimale nivå med tapet for Italia i VM. For å komme videre kreves dristighet - også i de viktige kvalik-kampene.

- Om Norge en gang vinner noe stort i fotball, så betyr ikke 1-3 for Latvia veldig mye lenger, sier Ole Gunnar.

- Det er bedre å spille bra enn å vinne?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer