KLAR TIL KAMP:  Theo Walcott mener Arsenal må kjempe om ligagullet neste år. Foto: NTB Scanpix
KLAR TIL KAMP: Theo Walcott mener Arsenal må kjempe om ligagullet neste år. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Vi må utfordre om ligagullet til neste år

Walcott med hårete målsetting.

Arsenal havnet på etterskudd i kampen om årets sølvmedaljer i Premier League søndag. Onsdag kan mannskapet til Arsène Wenger melde seg på igjen.

1-1-kampen mot Manchester United på Old Trafford søndag betyr at Arsenal i øyeblikket er fem poeng bak serietoer Manchester City. Trøsten er at londonerne har én kamp til gode mot nedrykkstruede Sunderland. Den spilles onsdag.

Det utsatte oppgjøret i London betyr samtidig mer enn som så. Med seier sikrer Arsenal seg en direkteplass til høstens gruppespill i mesterligaen. Skulle det bli tap, kan United teoretisk sett knipe tredjeplassen på tabellen i siste serierunde.

Laget som ender på fjerdeplass i Premier League må gjennom én kvalifiseringsrunde for å sikre seg plass i gruppespillet.

Avgjørende poeng Arsène Wenger har tidligere innrømmet at det å innlede sesongen med to vriene kvalifiseringskamper til mesterligaen er en hodepine. Theo Walcott, som sto bak utligningsmålet på Old Trafford søndag, tror ikke sjefen skal måtte behøve å ty til smertestillende denne gangen.

- Vi har én kamp til gode på United, og sånn sett tok vi et helt avgjørende poeng søndag. Nå trenger vi bare ett poeng til, tatt i betraktning at målforskjellen vår er veldig god, sier han.

Walcott mener årets sesong har vist at Arsenal er sterke nok til å kjempe om ligatittelen fra høsten av.

- Tredjeplass er et skritt fram fra i fjor, men vi må fortsette å løfte oss og kjempe om tittelen neste sesong, sier den fotrappe vingen.

Ingen unnskyldning Walcott hevder litt overraskende at enkelte av lagkameratene kanskje ikke har hatt tro på at ligamester Chelsea kunne slås denne sesongen.

- På et tidspunkt i sesongen nærmet vi oss Chelsea og folk snakket om at vi kunne utfordre dem, men stemningen i garderoben tilsa likevel ikke at vi var helt der oppe med Chelsea, sier 26-åringen.

Skader har vært Arsenal akilleshæl de siste sesongene, og årets sesong har ikke vært noe unntak. Walcott mener at den slags unnskyldninger ikke duger lenger.

- Vi ser sterke ut og manageren henter kanskje inn noen spillere til. Vi må utfordre om ligagullet nå. Det finnes ingen unnskyldninger, sier han.

Viktig for finalen Arsenal-manager Arsène Wenger mener onsdagens kamp er viktig med tanke på den kommende FA-cupfinalen mot Aston Villa. Den spilles på Wembley 30. mai.

- Det er avgjørende for oss at vi går inn i FA-cupfinalen med en seiersfølelse og god selvtillit, sier franskmannen.

Sunderland er på sin side tre poeng foran Hull på nedrykksplass foran onsdagens kamp. Poeng i London vil sikre plassen for mannskapet til Dick Advocaat.

(NTB)