Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi må være desperate

Hockeysjefen om OL-strategien.

OFFENSIV: Landslagssjef Roy Johansen tok i dag ut den norske hockeytroppen til OL i Sotsji, og sikter høyt i Russland. Målsettingen er en kvartfinaleplass. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
OFFENSIV: Landslagssjef Roy Johansen tok i dag ut den norske hockeytroppen til OL i Sotsji, og sikter høyt i Russland. Målsettingen er en kvartfinaleplass. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagssjef Roy Johansen tok i formiddag ut den norske ishockeytroppen til OL i Sotsji.

Den består av tre målvakter, sju backer og 15 løpere - til sammen 25 spillere.

17 av spillerne holder til i utenlandske ligaer, mens åtte spiller til daglig i Getligaen.

Fem av dem i Vålerenga.

13 av 23 fikk ny tillit I Vancouver-OL for fire år siden tok Roy Johansen med seg 23 spillere.

13 av dem er med i troppen til Sotsji.

På målvaktsiden er utskiftningen størst. Der er Pål Grotnes, André Lysenstøen og Ruben Smith byttet ut med Lars Haugen, Lars Volden og Steffen Søberg.

I forrige OL var hockeygutta svært nære en kvartfinale mot Sverige, men tapte 3-4 mot Slovakia - en kamp som kanskje mest huskes for Ole Kristian Tollefsens takling på Lubos Bartecko, som medførste at slovaken ble liggende i en blodpøl på isen.

Mål: Kvartfinale
Selv om skadesituasjonen rundt flere av landslagets av viktigste spillere, målvakt Lars Haugen, storscoreren Patrick Thoresen og den gode poengplukkeren Anders Bastiansen, er uklar, så går Roy Johansens OL-turneringen positivt i møte.

- Vi har tatt ut en veldig god tropp, synes vi. Den er minst like god som den vi hadde i Vancouver, sier landslagssjefen til Dagbladet.

- Vi mener å ha en brukbar mulighet til å klare en kvartfinaleplass.

Norge OL-åpner mot den kanskje aller største favoritten, Canada 13. februar, før Finland (14. februar) og Østerrike (16. februar) skal opp mot Norge i gruppe B.

Landslagssjef Roy Johansen er klar på at Østerrike MÅ slås, om Norge skal ha et håp om kvartfinale, men har heller ikke tenkt å legge seg flate mot Canada eller Finland.

- Bedre på alt - Om vi sammenligner Canada og Norge, så taper vi på alle områder. Men vi kan slå dem i en enkelt kamp. Vi må være desperate, og spille som om det er vår siste kamp, den siste duellen eller det siste skuddet man får i karrieren. Da kan alt skje, selv om vi møter et canadisk lag som kanskje er det beste i historen, sier Roy Johansen.

Og om noen skulle ha glemt det:

Canada vant OL-finalen i hockey for fire år siden...

Landslagssjefen mener det også kan være en fordel å gjøre unna Canada i den første kampen.

- Da kommer de rett fra et tett kampprogram i NHL, og historien viser at de ofte ikke er på topp i starten av et mesterskap, sier han.

Hvert mål teller De tre gruppevinnerne og den beste toeren går direkte til kvartfinale, mens de resterende åtte lagene skal spille kvalifiseringskamper om kvartfinaleplass.

Her kan målforskjellen, og antall scorede mål, bli avgjørende for hvem som blir motstander i den kvalikkampen. Jo bedre ranking, jo - på papiret - enklere motstand i kvartfinalen.

- Hver scoring kan ha avgjørende betydning. Derfor må vi fortsette å gi maks, selv om vi skulle komme under med noen scoringer, sier landslagssjef Roy Johansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media