REDNINGSMANN: To straffespark skaffet - og satt i mål - av Wayne Rooney var blant få lyspunkter på en dårlig dag for Manchester United. Her scorer Rooney 0-2 på overtid. Foto: Octav Ganea, AP/Scanpix
REDNINGSMANN: To straffespark skaffet - og satt i mål - av Wayne Rooney var blant få lyspunkter på en dårlig dag for Manchester United. Her scorer Rooney 0-2 på overtid. Foto: Octav Ganea, AP/ScanpixVis mer

- Vi må være fornøyde selv om vi ikke spilte bra

United trengte straffer for å slå Otelul Galati.

(Dagbladet): Otelul Galati - Manchester United 0-2.

To straffemål av Wayne Rooney sørget for Manchester Uniteds første seier i gruppespillet i Champions League i høst.

Etter to uavgjorte kamper, begynte det å haste med en seier for fjorårets tapende finalister.

De imponerte ikke spillemessig i Romania i kveld heller, men gjorde det som skulle til, og tippet en uventet jevn kamp i sin favør.

- Det er ikke lett å spille bra hver gang. Innimellom spilte vi god fotball, men kampen var ikke opp mot vårt beste nivå, fastlo Michael Carrick i et intevju sendt på Viasat Fotball etter kampen.

Men for United var utvilsomt full poengpott det viktigste i kveld.

- Vi gjorde det vi trengte for å vinne, og derfor drar vi fornøyde hjem i kveld, sier Carrick.

Det var nærliggende å tenke at rutinerte United ville få det enkelt når de omsider fikk hull på byllen, men rett etter ledermålet ble Nemanja Vidic utvist, og det gjorde at det fortsatt var nerve i kampen.

- De gjorde det de kunne for å gjøre det vanskelig for oss. Men vi viste profesjonalitet. Hadde det ikke vært for utvisningen, ville vi vunnet mer, tror manager Alex Ferguson.

- Vi kom for å få tre poeng, og klarte det. Vi må være fornøyde selv om vi ikke spilte bra, sier Anders Lindegaard som igjen fikk sjansen på bekostning av David de Gea i mål.

Dansken ville imidlertid ikke være med på den rumenske intervjuerens karakteristikk av ham som «den nye Peter Schmeichel».

- Nei, nei, jeg er ikke den nye Schmeichel. Jeg er Anders Lindegaard. Han var en stor legende i United, jeg er en ny spiller. Men jeg håper på en god karriere i klubben, smilte den tidligere AaFK-keeperen.

Sjansefattig I en meget sjansefattig første omgang var det først i sluttminuttene det ble skapt målsjanser av nevneverdig art.

Først fikk Michael Carrick en stor sjanse på pasning fra Nani, men løftet ballen over mål fra 13-14 meters hold. Så skjøt Nani rett på keeper etter en fin dribleserie.

Men hjemmelagets Liviu Antal var kanskje aller nærmest scoring før pause, da han headet hardt like over etter en corner.

Det ble ingen sjansefest etter pause heller, men 18 minutter inn i andre omgang kom Wayne Rooney stormende mot feltet, og slo en crosser mot en umarkert Javier Hernandez. Det ville ikke Oteluls Sergiu Costin ha noe av, og stakk fram armen og laget straffespark.

Det satte Wayne Rooney sikkert i mål fra elleve meters hold.

Vidic utvist Men United hadde ingen god dag, og fortsatte å slippe til hjemmelaget. Lettere ble det ikke etter at Nemanja Vidic fikk direkte rødt kort av dommer Felix Brych. En streng avgjørelse, men serberen kom fort og hardt inn i en duell og dommeren anså det som farefullt spill.

Otelul utnyttet overtallet til å yppe seg, og hadde sjansen til å utlikne på en ny heading etter corner, men også den gikk like over. Et volleyskudd gikk like utenfor stolperota.

Men minuttet før slutt ble også hjemmelaget redusert til ti mann da Perendija fikk sitt andre gule kort.

Og på overtid fikk Manchester United et nytt straffespark. Rooney ble felt, og satte selv inn også det frisparket. Nani kunne økt til 3-0, men traff bare innsiden av stolpen.

Men 2-0 holdt uansett i massevis til å ta United opp på fem poeng etter tre kamper og andreplass i gruppa bak Benfica, som slo Basel 2-0 på bortebane i kveld.

RETT I DUSJEN: Nemanja Vidic fikk direkte rødt kort for en tøff, men ikke veldig stygg felling. Strengt fra dommer Felix Brych. Foto: Radu Sigheti, Reuters/Scanpix
RETT I DUSJEN: Nemanja Vidic fikk direkte rødt kort for en tøff, men ikke veldig stygg felling. Strengt fra dommer Felix Brych. Foto: Radu Sigheti, Reuters/Scanpix Vis mer