Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi må være så ærlige å si at Østerrike er et større utstillingsvindu enn Norge

U21-landslagstrener Per Joar Hansen mener Salzburg er et fint springbrett for Nielsen og Berisha.

TROR DE VIL LYKKES: Per Joar Hansen kjenner både Håvard Nielsen og Valon Berisha godt. Han tror begge vil lykkes i Østerrike. Foto: Red Bull Salzburg
TROR DE VIL LYKKES: Per Joar Hansen kjenner både Håvard Nielsen og Valon Berisha godt. Han tror begge vil lykkes i Østerrike. Foto: Red Bull Salzburg Vis mer

(Dagbladet): I går ble både Valon Berisha (19) og Håvard Nielsen (19) klar for Red Bull Salzburg. U21-landslagstrener Per Joar Hansen kjenner begge spillerne godt.

- Jeg sitter med litt blandede følelser. Den østerrikske ligaen er ikke særlig bedre enn den norske ligaen, det er et lite steg opp. Samtidig kommer de til en klubb som er veldig ambisiøs, en klubb som har et ønske om å komme ut i Europa. Det er en storklubb som viser hva de konkurrerer med når de legger 12 og 25 millioner på bordet for to spillere, gitt at disse summene stemmer. Det er et stort konsern med Red Bull i ryggen som satser tungt. Det blir helt sikkert bra, sier Per Joar Hansen til Dagbladet.

Rapporter tilsier at Håvard Nielsen ble solgt for rundt 25 millioner kroner. Per Joar Hansen forstår at norske klubber ikke kan takke nei til slike summer. Samtidig tror han spillerne selv har gjort en nøye vurdering av forholdene før de skrev under avtalen.

Tror de vil lykkes - Begge spillerne har nok gjort en vurdering om det er riktig eller ikke. Dette er en klubb med mer tyngde. Men de er to kloke gutter som jeg kjenner godt. Klubbene har nok vurdert at det er riktig å selge de nå, jeg håper det er riktig for dem, sier Hansen.

- Tror du de vil lykkes?

- Jeg tror de vil lykkes. Begge har stort potensiale. De har sikkert fått indisier på at de vil bli satset på. Klubben betaler ikke så store summer for noen spillere som ikke skal spille, sier Hansen.

Både Berisha og Nielsen er 19 år gamle. Begge har fremtiden foran seg, og valget om å gå til Salzburg vil ikke nødvendigvis bli avgjørende for deres videre fotballkarriere.

- Begge er unge, og gjennom valget de har tatt har de fortsatt fremtidige valg å ta. Den østerrikske ligaen blir tett fullt av både den nederlandske og tyske ligaen, så det er et stort springbrett hvis de lykkes i Østerrike. Vi må være så ærlige å si at Østerrike er et større utstillingsvindu enn Norge, sier Hansen.

- Gode salg Lars Tjærnås tror begge vil få spilletid, men mener det vil være et stort tap for norsk fotball om de ikke skulle få det.

- Det bør være et riktig og naturlig steg for begge. Red Bull Salzburg er en ambisiøs klubb med ganske store ressurser. Samtidig har de ikke så store ressurser at Berisha og Nielsen vil bli sittende på benken. Skulle det likevel skje at de får en tilværelse på benken, vil det være en dårlig overgang for norsk fotball, som vil kjenne et markant tap hvis de skulle miste to spillere til benken i en liga som ikke skiller seg mye fra Tippeligaen, sier Tjærnås til Dagbladet.

Klanen-talsmann Christian Kjellsen synes det er for tidlig i å selge Håvard Nilesen fra Vålerenga. Han kalte overgangen «forbanna synd». Martin Andresen og VIFs avgjørelse om å selge møter mer forståelse hos Lars Tjærnås.

- Hvis summene jeg hører er riktig så er det gode salg i den forstand at det ikke er lett for Vålerenga og Viking å si nei, selv om det er et stort sportslig tap, sier Tjærnås.

Viking melder i dag på sin hjemmeside at klubben kan sikre seg så mye som 21 millioner kroner fra overgangen til Valon Berisha:

- Bare ved et par andre tilfeller har et salg hatt en høyere samlet ramme enn de 21 millionene det er snakk om her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media