SER FRAM TIL KVELDEN: Anders Bardal er klar til å feire nyttårsaften etter 6. plassen i kvaliken til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet
SER FRAM TIL KVELDEN: Anders Bardal er klar til å feire nyttårsaften etter 6. plassen i kvaliken til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Tore Ulrik Bratland / DagbladetVis mer

- Vi må vel drikke oss dritings

Bardal etter 6. plassen i hoppukekvaliken i Garmisch.

GARMISCH-PARTENKICHEN (Dagbladet): Det har vært et tøft døgn for de norske hopperne. Fallet til Tom Hilde i Oberstdorf - der han brakk ryggen - har påvirket humøret i laget.

Men i ettermiddag er det de gode nyhetene som preger gutta i Tyskland. Hilde er skrevet ut fra sykehuset, og feirer nyttårsaften med resten av gjengen. Og i kvaliken til morgendagens renn i Garmisch-Partenkirchen, ble Vegard Sklett nummer to.

Sloveneren Robert Kranjec vant.

Norges største håp - Anders Bardal - kom på 6. plass. Der ligger han også etter første renn i Hoppuka, og trønderen vil ikke avskrive seg selv i sammendraget.

- Alt er mulig, sier han til Dagbladet på sletta i Garmisch-Partenkirchen.

Glass rødvin Samtidig er det ingen hemmelighet at det er en spesiell kveld på trappene. Hva er så planene til Bardal og co. på nyttårsaften?

- Vi må vel drikke oss dritings, sier han og sprekker opp i et smil. Ironien ligger utenpå, før han henter seg inn:

- Nei, det blir vel en finere middag på hotellet. Så er det opp til hver enkelt om han tar et glass rødvin til maten.

Kvelden blir garantert et hyggelig gjensyn med Tom Hilde. At han er skrevet ut fra sykehuset, er gode nyheter. Det betyr at han sannsynligvis slipper operasjon. Men det er fortsatt store uklarheter hva som skjer videre.

Hilde er ute av Hoppuka, og sannsynligvis ryker hele sesongen.

Kos i bakken - Klart vi har tenkt på situasjonen til Hilde. Men det han ønsker er at vi skal kose oss i bakken, sier Bardal.

- Han virker tilsynelatende å være i godt humør, sier Vegard Sklett, som ønsker å omsette dagens gode opplevelse til konkurransen i morgen.

Johan Remen Evensen kvalifiserte seg ikke til rennet i morgen.

• Gårsdagens vinner i Oberstdorf — Gregor Schlierenzauer fra Østerrike — havnet på 15. plass i kvalfiseringen