Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi må vel lære å spille fotball først

Braaten lurer på om Fifa følger med på fotball.

FNYSER AV RANKINGEN: - Hvordan de regner får de ta på sin egen kappe, sier Daniel Braaten. Han synes ikke Norge hører hjemme på 11. plass på Fifa-rankingen. Her i duell med Litauens Arunas Klimavicius. Foto: Odd Andersen, AFP/Scanpix
FNYSER AV RANKINGEN: - Hvordan de regner får de ta på sin egen kappe, sier Daniel Braaten. Han synes ikke Norge hører hjemme på 11. plass på Fifa-rankingen. Her i duell med Litauens Arunas Klimavicius. Foto: Odd Andersen, AFP/Scanpix Vis mer


ULLEVAAL (Dagbladet): Norge - Litauen 1-0.

Daniel Braaten spilte andre omgang på Ullevaal i går. Han skulle gjerne hatt mer tid på banen, men var brukbart fornøyd med det han fikk vist.

Blant annet hadde han en ball i mål, og forstår lite av hvorfor Stuart Attwell blåste frispark mot ham da han brukte kjempekreftene på å ta seg forbi siste forsvarer.

- Vi spiller fotball, det skal være litt røft, sier Braaten som i stedet for scoring fikk gult kort for å lobbe over Litauens keeper etter at den engelske dommeren hadde blåst.

Men kampen som sådan var han - som Drillo og resten av troppen - lite fornøyd med.

- Det var vel ikke noen højdare. Mange lange baller og mye balltap.

- Vi må lære å spille Mens gjennomgangsmelodien i de fleste intervjuene etter kampen var glede over å være i første seedingsgruppe før VM-trekningen, var Braaten lettere hoderystende over at Norge faktisk er ranket blant verdens beste landslag av Fifa.

- Norge er rangert som nummer 11, men jeg kunne vel nevnt noen lag som er bedre.

- Du mener Norge ikke er bedre enn Frankrike?

- Ja, for eksempel.

Braaten stiller derfor spørsmålstegn ved regnestykket som ligger til grunn for rangeringen.

- Den Fifa-rankingen ... Jeg vet ikke helt hva de driver med der, men jeg vet ikke om de har fulgt med på fotball, sier Toulouse-angriperen.

- Man skal vel være forsiktig med hva man sier, men vi får vel lære å spille fotball først.

Vil ha 4-4-2 Han er likevel glad for seedingen, men advarer mot å tro at det blir noen enkel vei til VM i Brasil 2014.

- Vi har vel vært fornøyde med de forrige gruppene vi har hatt, og det har ikke gått så bra. Så vi får se.

Drillo forsøkte seg på 4-4-2 mot Litauen. Først med Mohammed Abdellaoue og Erik Huseklepp som spisspar i første omgang, før Braaten overtok for en ryggplaget Moa etter pause.

Etter kampen mente Drillo det kanskje var en feilvurdering, men Braaten er tilhenger av å spille med to spisser.

- Det er viktig å ha litt backup. 4-5-1 er bare en tallkombinasjon, men det er ganske defensivt. Det å ha to spisser på topp - to oppspillspunkter - det er veldig aktuelt, mener han.

- Må kunne drible Men for å utnytte to midtspisser, krever det ekstra mye av midtbanespillerne, mener Braaten.

- Det gjelder å ha noen på midten som er litt kreative som kan drible en mann eller to.

Mot Litauen ble det slått mye høyt og langt, spesielt i første omgang.

- Ja, det blir vanskelig. Du må finne folk i mellomrommet og så ta det derfra. Når man hopper over midtbanen så blir det alltid vanskelig.

Og med spisstyper som Moa og Huseklepp, var det lite fruktbart med langballer i lufta.

- Ja, det er de gutta som skal ta nedfallsfrukten til Carew, eller en svær spiss som kan holde på ballen litt. Men 4-4-2, det må vi gå for, sier Braaten.

Etter kampen i går var Daniel Braaten først og fremst klar for sommerferie. Foreløpig er kalenderen ganske blank.

- Nå er det ferie. Nå skal jeg bare kaste den dressen her i søpla, så skal jeg kose meg resten av sommeren. Vi får lage litt planer underveis, så blir det nok bra, sier Daniel Braaten.

LEI AV DRESSEN: - Nå er det ferie. Nå skal jeg bare kaste den dressen her i søpla, så skal jeg kose meg resten av sommeren, sier Daniel Braaten. 
Foto: Erlend Aas, Scanpix
LEI AV DRESSEN: - Nå er det ferie. Nå skal jeg bare kaste den dressen her i søpla, så skal jeg kose meg resten av sommeren, sier Daniel Braaten. Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media