- Vi må vurdere å senke lista

Kjetil Rekdal skjønner Kjetil Wæhlers kritikk.

(Dagbladet.no): - Vi må tilbake til det gode, gamle. Til det enkle. Vi er flere som ikke føler oss komfortable, slik vi spiller nå, sier Kjetil Wæhler til Aftenposten.

Ifølge avisa er dette beskjeden fra spillergruppa til trenerne, og hovedtrener Kjetil Rekdal har ingen problemer med å ta kritikken til seg.

- Det er mulig vi må legge bort den ambisiøsiteten vi har hatt, vi må vurdere å senke lista. Akkurat nå er vi ute av kurs, innrømmer han overfor Dagbladet.no.

Han bekrefter at det kan skje en endring i spillestil allerede nå i serieinnspurten.

- Vi gjorde det egentlig allerede etter at en halvtimes tid mot Lyn i går. Etter det spilte vi bedre, og fortsetter vi sånn, vinner vi de tre siste kampene, tror treneren.

På sikt håper han likevel å kunne heve lista igjen, fordi det er nødvendig for å komme videre.

- Dette har vært et lærerikt år, et år da vi har stabilisert oss i toppen. Men for å komme et steg videre, er det nødvendig å legge lista litt høyt. Vi må tørre å prøve og feile, sier han.

Hvis planen hans fungerer, er det god grunn til bekymring hos de andre toppklubbene.

- Målet vårt er at vi skal kunne slå alle ved å spille slik vi vil hver gang. Da vil vi bli uslåelige, lyder VIF-trenerens skremmeskudd.

TENKER: Kjetil Rekdal er enig i at det kan lønne seg for VIF å være mindre ambisiøse i serieinnspurten. Foto: Tor Richardsen/Scanpix
TENKER: Kjetil Rekdal er enig i at det kan lønne seg for VIF å være mindre ambisiøse i serieinnspurten. Foto: Tor Richardsen/Scanpix Vis mer
SA FRA: Kjetil Wæhler sa fra om at det enkle antakelig er det beste, også for VIF. Hovedtrener Kjetil Rekdal er enig.