- Vi mangler sjøltillit

Forknytte LSK tenker for mye, mener Nordlie.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - HamKam 0-0.

Et knapt kvarter før slutt i kampen mellom LSK og HamKam gikk det et kollektivt sukk av oppgitthet gjennom hjemmefansen på Åråsen.

Steinar Pedersen hadde nettopp driblet seg selv utover kortlinja og gitt HamKam utspill fra mål. Sukket som fulgte oppsummerte kampen til da.

For da Arne Erlandsen vendte tilbake til Lillestrøm for å spille bunnoppgjør, da to lag i motgang skulle snu kjerringa, fikk vi alt annet enn en snuoperasjon.

Lillestrøm og HamKam spilte 27 minutter tippeligafotball før vi i det hele tatt fikk det første skuddet i retning mål på Åråsen i ettermiddag.

Før Simen Brenne smalt ballen i nettveggen et kvarter før pause, var ingen i nærheten av scoring. Og ingen kom så mye nærmere heller.

Ubevisst engstelige

LSK-trener Tom Nordlie har fokusert på at spillerne må klare å slippe seg løs, tenke mindre, og handle på intuisjon på treninger og spillermøter denne uka.

- Vi mangler sjøltillit

Dét var det ingen gule som husket på Åråsen-gresset i ettermiddag.

- Det blir to lag som tenker for mye konsekvenser, sier Tom Nordlie etter kampen.

- Vi er ubevisst redde for å tape, redde for å mislykkes, sier treneren.

Og får støtte av kapteinen sin.

- Det er ingen tvil om det. Vi mangler sjøltillit, sier Frode Kippe.

For selv om det er lenge igjen av sesongen, og det fortsatt er liten grunn til å bekymre seg ordentlig for nedrykk, så knyter det seg for de gule når det skal presteres i kamp.

- Jeg forventer egentlig at vi skal klare å slippe oss litt mer løs. Vi er nok mest skuffet vi som jobber nærmest laget, sier Tom Nordlie.

Fornøyd Erlandsen

SJANSEFATTIG: Bunnoppgjøret på Åråsen var like underholdende som lagenes tabellsituasjon tilsier. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
SJANSEFATTIG: Bunnoppgjøret på Åråsen var like underholdende som lagenes tabellsituasjon tilsier. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

HamKam var ikke stort bedre enn hjemmelaget, men det spiller ikke like stor rolle når du får med deg ett poeng fra Åråsen.

- Sett ut fra forutsetninger er jeg fornøyd, men vi har jo sjanser til å vinne, sier trener Arne Erlandsen, som fikk et greit gjensyn med sin gamle hjemmearena.

- I dag ser vi ut som et fotballag igjen, spesielt defensivt, sier Erlandsen.

Og legger til at det ikke er så verst å holde nullen, heller.

- vi gjør det trygge hele kampen, og det er hvertfall et steg i riktig retning, sier HamKam-sjefen.

Førsunds flyangrep

LSK fikk et lite overtak mot slutten av førsteomgangen, uten at det gjorde mye med sjansestatistikken.

Oliver Occean skapte riktignok en dobbeltmulighet ti minutter før hvilen, men klarte ikke å presse det siste skuddet innenfor stolpen.

Derfor kunne det nesten virke som om Arnar Førsund fikk nok av misæren like etter.

For dødsforakten han viste da han stupte inn i en hodeduell med Espen Søgård, var hendelseshøydepunktet de første 45.

Begge ble liggende litt groggy en stund etter skallingen, men Førsunds gule kort var det eneste varige mén.

LSKs keepertrener Frode Grodås serverte en skyllebøtte til Førsund på vei inn i garderoben, kanskje med rette, for det kunne fort endt styggere.

- Jeg var sint, for sånt har ingenting på en fotballbane å gjøre, sier Grodås.

Temperatur var det også mellom Førsund og Oliver Occean litt tidligere i omgangen, det var snakk i pausen om et slagforsøk, men dommeren roet også den situasjonen raskt.

- Ja, Grodås mente vel jeg skulle hatt et par røde, men jeg synes de fleste duellene der var \'fair\', mener Førsund.

Ingen bedring etter pause

Oluwasegun Abiodun og Olivier Karekezi dannet nytt spisspar for HamKam, men det tok en time før de to klarte å være ordentlig farlige.

Abiodun kom seg fri på venstre, stormet inn i feltet og skjøt, men Otto Fredrikson var kjapt nede. Returen fra Karekezi skremte heller ingen opp av setene.

Frode Kippe stusset et frispark like over tjue minutter før slutt, det var LSKs største etter pause.

For disse to lagene maktet ikke mer. HamKam så rimelig fornøyd ut med nettopp det, og brukte lang tid på alle dødballer, mens hjemmelaget ikke var i stand til å diske opp med noe drastisk.

0-0 i bunnoppgjøret i Lillestrøm, mellom to lag som ikke fortjente stort bedre.

- Alle er skuffet over dette, sier Tom Nordlie.

Sett din egen børs: