- Vi måtte hatt Tore Torell i mål for å vinne

Norge ble ydmyket av Sverige.

TUNG DAG PÅ JOBBEN: Kristian Kjelling innrømmer at innstillingen var for dårlig og at Norge ble kjørt over av Sverige.
TUNG DAG PÅ JOBBEN: Kristian Kjelling innrømmer at innstillingen var for dårlig og at Norge ble kjørt over av Sverige. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Norge - Sverige 30-37.

Før denne kampen hadde de norske håndballgutta 18 seire på 104 kamper mot svenskene. Det er ingen tvil om hvem som har vært storebror i Norden.

Halvparten av de siste 12 kampene mot de blågule har derimot endt med norsk seier.

I kveld viste rødtrøyene seg igjen som junioren - da Sverige ydmyket Norge. Så til de grader. I hovedstadens storstue.

BLE STOPPET: Erlend Mamelund og Norge møtte veggen mot svenskene i Oslo Spektrum.
BLE STOPPET: Erlend Mamelund og Norge møtte veggen mot svenskene i Oslo Spektrum. Vis mer

- Vi måtte vel hatt Tore Torell (tryllekunstner, red. anm) i mål i dag, for at dette skulle gått, sier kaptein Steinar Ege til Dagbladet.

Helt utspilt Det er ingen tvil om at Norge møtte høyst kvalifisert motstand i kveld. Svenskene har store ambisjoner om å slåss om en medalje i VM på hjemmebane og hadde bare én hjemlig spiller på laget. Resten spiller i klubber i Danmark, Tyskland og Spania - de fleste i toppklubber.

Og de første 20 minuttene var helsvarte for Norge.

Sveriges kontringer var strålende, men det norske returløpet var under enhver kritikk og de blågule fikk det for lett. Steinar Ege fikk liten hjelp og tok bare to skudd de første 20 minuttene.

- Noen ganger hjelper forsvaret enormt, andre ganger ikke. Men det er klart, det er frustrerende med så mange friløp. De første 20 minuttene var forferdelige, sier Ege.

- Vi måtte hatt Tore Torell i mål for å vinne

Framover var det ikke stort bedre og gjestene ledet på det meste med åtte mål.

Det bedret seg litt for Norge før pause, men en svensk scoring i siste sekund av omgangen sørget for sjumålsledelse (12-19). Nesten 20 baklengs på én omgang er skremmende dårlig.

Sovnet igjen - Det var katastrofalt dårlig bakover, vi kan finne 1000 feil her. Nå må vi ut og slåss, sa landslagssjef Robert Hedin til TV 2 i pausen.

I starten av andreomgangen var det bra i perioder. Ole Erevik tok et par hundreprosentsjanser og Norge glimtet til framover.

- Men innstillingen var får dårlig i dag og vi ble kjørt over. Starten på andreomgangen var ok, men så suser vi det til igjen. Og selv om vi ikke er i slag, skal vi klare å løpe hjem. Du trenger ikke være håndballspiller for å gjøre det, det holder å ha to håndballsko, sier Kristian Kjelling til Dagbladet.

FAKTA

Norge - Sverige 30-37 (12-19)
Oslo Spektrum, 2493 tilskuere

Norge: Steinar Ege, Ole Erevik, Magnus Dahl - Lars Erik Bjørnsen 3, Bjarte Myrhol 6, Håvard Tvedten 6, Erlend Mamelund 1, Christoffer Rambo 2, Espen Lie Hansen 4, Kristian Kjelling 1, Vegard Samdahl 5, Thomas Skoglund, Einar Sand Koren 1, Sondre Paulsen, Eivind Tangen 1.

Toppscorere Sverige: Kim Andersson, Niclas Ekberg og Kim du Rietz Ekdahl 5.

Utvisninger: Norge 2 x 2 min., Sverige 6 x 2 min. og ett rødt kort.

Norge møter Brasil onsdag.

(NTB)

Han var blant dem som ikke hadde dagen.

Mye å jobbe med Det ble for mange tekniske feil og svenskene straffet de norske gutta med effektive kontringer. Midt i omgangen scoret Sverige seks på rad og drømmen om en norsk snuoperasjon ble knust. Sverige ledet på det meste med 11 mål, men slappet av litt mot slutten og vant med sju (30-37).

- Jeg følte at svenskene var to skritt foran oss hele veien, det var tungt. Det blir bare dumt å komme med noen unnskyldninger etter en slik kamp. Samtidig kan vi ikke grave oss ned, vi har god tid, mange økter og fire kamper før VM, sier Bjarte Myrhol til Dagbladet.

Hedin har mye å jobbe med, men det er fortsatt ni dager til Norge VM-åpner mot Japan. Heldigvis var kveldens forestilling til tider så mørk at det er vanskelig å kopiere den.

De største lyspunktene i kveld var Bjarte Myrhols utrettelige jobbing på linja - som ga seks scoringer, tre straffer og to svenske utvisninger - og Ereviks mange redninger på 100-prosentsjanser etter pause. Og ikke minst Espen Lie Hansens avslutning på kampen - tre kjappe mål og en herlig scoring bak ryggen.

HEVET SEG: Bjarte Myrhol bommet på de tre første skuddene, men traff på seks av de sju neste.
HEVET SEG: Bjarte Myrhol bommet på de tre første skuddene, men traff på seks av de sju neste. Vis mer

NB! Norge spilte i kveld uten Frank Løke (fotskade), Kjetil Strand (tommelskade), Børge Lunde (hvile) og Johannes Hippe (VM-kvalik junior).

KLARTE IKKE TRYLLE: Steinar Ege fortvilte etter kampen mot svenskene og etterlyste Tore Torell som keeper.  Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
KLARTE IKKE TRYLLE: Steinar Ege fortvilte etter kampen mot svenskene og etterlyste Tore Torell som keeper. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer