<strong>VRAK:</strong> De sørgelige restene av bilen til Petter Northug som braste inn i autovernet i General Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen. Northug innrømmet søndag kveld at han kjørte bilen i alkoholpåvirket tilstand. Foto: Henrik Sundgård / NTB Scanpix
VRAK: De sørgelige restene av bilen til Petter Northug som braste inn i autovernet i General Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen. Northug innrømmet søndag kveld at han kjørte bilen i alkoholpåvirket tilstand. Foto: Henrik Sundgård / NTB Scanpix Vis mer

Vi Menn står foreløpig skulder ved skulder med Northug

Men Vegas-tur skal opp på ekstraordinært Northug-møte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre ganger har bladet Vi Menn reist til Las Vegas i USA med Petter Northug.

Også til sommeren er det planlagt en tur, hvor det er meningen at den nye femmilskongen, Alexander Legkov, skal være med.

Men den planlagte showturen til Las Vegas med Legkov skal opp som første punkt på bladets ekstraordinære Northug-møte mandag morgen.

Bærer ikke ved til bålet Etter at Petter Northug søndag kveld innrømmet å ha kjørt og krasjet sin Audi A7 Sportback med alkohol i blodet, har flere sponsorer bedt om timeout for å vurdere hvordan de skal håndtere at Norges største idrettskjendis når blir siktet for et alvorlig lovbrudd.

Vi Menn skal også gå i tenkeboksen. Bladets redaktør og assisterende direktør i Egmont publishing, Alexander Øystå, forteller at de nå jobber med å holde hodet kaldt.

- Det er for tidlig å konkludere med at turen til Las Vegas ikke finner sted nå. Vi i bladet må settes oss ned og evaluere situasjonen, så vi ikke trekker forhastede slutninger, forteller han til Dagbladet.

Dermed rydder han timeplanen for de neste dagene og setter kun én ting på dagsorden:

Bladets fremtid med eller uten et sponsorat med Petter Northug.

- Vi skal ha et internt møte i morgen tidlig. Vi skal da blant annet snakke om hvordan dette påvirker vår Vegas-tur med Petter, sier han.

Dypt skuffa - kan droppe avtalen Men han legger ikke skjul på at bilkrasjen har rystet bladet og at skuffelsen er stor.

- Vi er som alle andre partnerne og sponsorer veldig skuffet over det som har skjedd, men vi er nødt til å få denne hendelsen evaluert, sier Øystå.

Han vedgår at bladet kan komme seg ut av sponsoravtalen på bakgrunn av det som har skjedd, men det vil han ikke snakke om så kort tid etter at sakens fakta er blitt allment kjent.

- Jeg tror alle sponsorer har en standard exit-klausul som går begge veier, på lik linje med det Vi Menn har, sier Øystå, som gjennom samarbeidet har blitt godt kjent med Petter Northug.

- Hensynet til Petter som menneske skal vi ivareta. Han er en vi har jobbet med i mange år, derfor er vi også skuffet og overraska. Men det er også viktig at man ikke bærer ved til bålet, det er nok av de som gjør det akkurat nå. Vi må se det menneskelige i denne hendelsen, sier han.

Godt informert Dagbladet har snakket med en rekke av Northugs sponsorer og samarbeidspartnere etter at det ble kjent at Audien han disponerte gjennom sponsoravtalen med Audi var involvert i en trafikkulykke i Trondheim søndag morgen. De kunne fortelle at all kommunikasjon gikk via Northugs støttespillere i firmaet Nye Høyder, og at informasjonen var knapp.

Slik opplever ikke Vi Menns redaktør situasjonen.

- Vi har hatt god kontakt med managmentet i løpet av hele søndagen og jeg mener vi har fått tilstrekkelig med informasjon, sier Øystå og avstår fra å kommentere på hvilket tidspunkt søndag han fikk kjennskap til at Northug vedgikk å ha vært fører av ulykkes-Audien.

<strong>SPONSET:</strong> Petter Northug deltar på flere oppdrag for Vi Menn hvert eneste år. Her fra poker-NM i 2011. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
SPONSET: Petter Northug deltar på flere oppdrag for Vi Menn hvert eneste år. Her fra poker-NM i 2011. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer