Fylleskandalen i Brann:

- Vi mistet kontroll

Flere Brann-spillere er i trøbbel etter å ha holdt nachspiel på Brann Stadion. Kristoffer Barmen (27) innrømmer at han var en av dem.

I TRØBBEL: Flere Brann-spillere er i trøbbel etter et nachspiel. Foto: NTB
I TRØBBEL: Flere Brann-spillere er i trøbbel etter et nachspiel. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tolv Brann-spillere tok med seg eksterne gjester og dro på nachspiel på Brann Stadion uten tillatelse, det bekrefter Branns daglig leder Vibeke Johannesen til Dagbladet.

- Det er en veldig dårlig vurdering av spillerne å drikke alkohol uten at det er avklart og ta festen videre på Brann Stadion, sier Johannesen til Dagbladet.

Hun forteller at største del av spillergruppen var ute og spiste. På middagen var det ikke planer om alkohol, men spillerne skal ha gjort det bak klubbens rygg.

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson reagerer sterkt på hendelsen.

- Det er en særdeles dårlig vurdering og den blir enda verre når de ligger der de ligger. Fullstendig idiotisk å gjøre foran en livsviktig kamp mot Sandefjord, forteller Jonsson til Dagbladet.

- Kom ut av kontroll

Kristoffer Barmen var en av de tolv Brann-spillerne som reiste på nachspiel på Stadion, det bekrefter han til Bergensavisa.

- Vi klarte å grave oss et jævlig stort hull i en stor kollektiv gruppe. Det er utrolig skuffende. Det er tungt for meg å stå her, sier Barmen til avisa etter trening.

BEKLAGER: Brann-spiller Kristoffer Barmen var en av spillerne som var til stede på nachspillet på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB
BEKLAGER: Brann-spiller Kristoffer Barmen var en av spillerne som var til stede på nachspillet på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer

Han forteller videre at de hadde en samling mandag kveld etter kampen, for å integrere nye spillerne i laget. Men at det eskalerte og kom ut av kontroll.

- Det er bare å beklage på det dypeste, vi har virkelig drete på draget.

- Vi har egentlig ikke lyst å dra på byen på grunn av smitte, så vi tenkte vi skulle ta en fest i kontrollerte omgivelser på Stadion, men vi mistet kontroll, sier han.

- Hvorfor valgte dere å legge det så tett opp til seriestart?

- Det var egentlig fordi vi hadde fridag etter kampen. Vi hadde ikke planlagt en fyllefest, men en middag i godt selskap. Vi skulle gå hjem i rimelig tid.

Barmen bekrefter også at det var gjester på festen som ikke er en del av sportsklubben.

Robert Taylor er en av Brann-spillerne som ikke ble med på nachspielet på Stadion. Han presiserer likevel at hele laget tar skylden for det som skjedde.

REAGERER: Branns daglige leder Vibeke Johannesen kaller spillernes oppførsel for fullstendig uakseptabel. Foto: NTB
REAGERER: Branns daglige leder Vibeke Johannesen kaller spillernes oppførsel for fullstendig uakseptabel. Foto: NTB Vis mer

- Svært uheldig

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson reagerer sterkt på hendelsen.

- Det er en særdeles dårlig vurdering og den blir enda verre når de ligger der de ligger. Fullstendig idiotisk å gjøre foran en livsviktig kamp mot Sandefjord, forteller Jonsson til Dagbladet.

Jonsson kaller det «ufattelig».

- Vurderingsevnen er like svak som poengfangsten, merkelig, ufattelig, jeg har ikke ord. Noen ganger blir det så dumt at man vet ikke hva man skal si.

- Man skulle tro at det var en positiv go med nye signeringer og at slikt ikke ville skje. Dette setter hele dynamikken på spill og er rett og slett svært uheldig, avslutter Jonsson.

Oppførselen til Brannspillerne får også klubbens sportsdirektør Jimmi Nagel Jacobsen til å reagere.

- Vi kan ikke akseptere at man ikke tenker på klubben, det vi skal gjennom, og at man går ut og blir ute lenge, og ikke har fokus på kampen som kommer på søndag, sier Jacobsen til Bergensavisen og fortsetter:

- Man kan gjerne gå ut og være sosiale sammen og hygge seg sammen, men man skal også ha respekt for hvor grensen går og hva som er forenelig med å være profesjonell spiller i Brann. At man fester til langt ut på natta er ikke akseptert.

PARIS: Lionel Messi møtte pressen i dag på Parc des Princes. Dette er noe av hva han hadde å si om fremtiden i PSG. VIDEO: AP. Vis mer

Tidligere Brann-spiller og NRK-ekspert, Carl-Erik Torp, har forståelse for at spillerne vil skjeie ut litt.

- Sosiale ting som det kan ofte være med på å løse opp litt, men det tar seg ikke bra ut. Det er en feil vurdering, men jeg tror ikke det vil ha mye å si for neste kamp, sier Torp til Dagbladet.

Brann tar imot Sandefjord søndag klokka 20.00.

FORSTÅR: Carl-Erik Torp mener det var en dårlig vurdering av spillerne, men tror ikke det vil ha mye betydning sportslig. Foto: Marit Hommedal / NTB
FORSTÅR: Carl-Erik Torp mener det var en dårlig vurdering av spillerne, men tror ikke det vil ha mye betydning sportslig. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer

Har testet spillerne

Han forteller at de tolv involverte kommer til å få en form for straff.

Johannesen forteller at hendelsen er spesielt uheldig med tanke på smittesituasjonen i Bergen.

- Det gjør det enda verre. I tiden vi er, er dette en ekstra dårlig vurdering. Derfor har vi testet spillerne for corona i dag tidlig, sier Johannesen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer