Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi møter flere meget gode håndballag

Tøff VM-trekning for håndballjentene.

SPENNENDE TREKNING: Nå er det klart hvem Norges håndballjenter møter i VM i Brasil.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SPENNENDE TREKNING: Nå er det klart hvem Norges håndballjenter møter i VM i Brasil. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Håndballjentene skal ut mot Montenegro, Tyskland, Angola, Kina og Island under gruppespillet i vinterens VM i Brasil.

- Vi registrerer at vi møter flere gode lag, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

Norge innleder mot Tyskland 3. desember. Deretter følger Kina (4/12), Island (6/12), Angola (7/12) og Montenegro (9/12).

- Montenegro er i voldsom utvikling og baserer seg på det sterke Budocnost-laget som Larvik har møtt i mesterligaen. Tyskland på sin side er revansjsugne og på vei tilbake etter et EM de helst vil glemme. Og Angola er afrikanske mestere. Et lag vi har møtt en del ganger de senere årene, men en tøff motstander, er dommen fra Hergeirsson.

Ingen hovedrunde Etter gruppespillet venter cupspill med åttedelsfinaler, kvartfinaler, semifinaler og finale. Hovedrunden utgår dermed i årets VM. Kina og Island skal normalt være de to enkleste lagene i gruppe A.

- Kina og Island er litt mer ubeskrevne nasjoner. Island er med for første gang i VM for kvinner. De slo Ukraina i kvaliken, og det er ganske stort. En motstander å se opp for i framtiden, mener Hergeirsson.

De fire beste i hver gruppe tar seg til åttedelsfinale. Der blir det vinn eller forsvinn.

- Vi har en samling i slutten av juli. Da skal vi sette oss ned med jentene og stake ut målsettingsprosessen. Det blir viktig å bruke gruppespillet i VM lurt med tanke på at de nå blir cupspill på veien mot en eventuell finale, sier landslagstreneren.

Medaljekamp Finalen spilles 18. desember. Det er en naturlig ambisjon for håndballjentene.

- Vi er et lag og forbund med høye mål der vi ønsker å kjempe om det gjeveste. Det har vi også tenkt å være med på å gjøre i Brasil. Vi er ydmyke med tanke på at verden går framover og at våre motstandere også blir bedre. Det blir tøff kamp om medaljene, men den vil vi være med på, sier Hergeirsson.

Han sier også at en bør se opp for vertsnasjon Brasil.

- Jeg tipper Brasil blir en seriøs medaljekandidat til OL på hjemmebane i 2016. En enorm ballnasjon i rivende utvikling. Det laget må tas på alvor, mener Hergeirsson.

(NTB)