-  Vi møter kjøttmurer

F.C. København- Rosenborg 2- 2, Royal League. RBK skapte knapt nok tre målsjanser i går. Trener Per Joar Hansen mener fotballens utvikling stopper hemningsløst angrepsspill.

KØBENHAVN (Dagbladet): Gladfotballen under trenerlegenden Nils Arne Eggen er definitivt historie.

Dagens Rosenborg-trener Per Joar Hansen mener det er historieløst å tro at alt kan bli som før. -  Fotballen har forandret seg. Her møter vi kjøttmurer. Det er ikke bare å spasere seg gjennom til sjanser. De tre- fire siste åra er lagene blitt bedre og bedre trent og bedre og bedre organisert, sier Per Joar Hansen med referanse til Rosenborgs storhetstid for noen år siden.

-  Det er mulig

Rosenborg-spiss Frode Johnsen er bare delvis enig med trener Hansen.

-  Jeg føler det har utviklet seg hele veien. Jeg vil ikke si det er så voldsom forskjell. Også i Norge gjør folk det vanskelig for oss. Men det er ikke umulig å spille bra angrepsfotball mot store og sterke midtstoppere, sier Johnsen til Dagbladet.

-  Bra defensivt

I går kunne Rosenborg-trener Hansen se at laget hans måtte ha hjelp av en svak København-keeper for å score mål. Men tross alt: Laget fikk med seg ett poeng mot et av Nordens beste klubblag - på bortebane.

-  Jeg er mellomfornøyd. Vi spiller bra defensivt. Det er god arbeidsinnsats. Men det er skuffende at vi ikke holder ut når det er 10 sekunder igjen, sier Hansen og tenker på Magne Hoseths utlikning for københavnerne tre minutter på overtid.

LEDET FØRST: RBK-spillerne jubler etter kampens første mål - laget av Ståle Stensaas. Fra venstre Vidar Riseth, Stensaas, Fredrik Winsnes og Frode Johnsen. Foto: Scanpix
LEDET FØRST: RBK-spillerne jubler etter kampens første mål - laget av Ståle Stensaas. Fra venstre Vidar Riseth, Stensaas, Fredrik Winsnes og Frode Johnsen. Foto: Scanpix Vis mer

For Rosenborg er det særlig rytmen i angrepsspillet som svikter. -  Vi er urolige med ballen. Og vi greier ikke å få midtbanen rettvendt slik at vi klarer å slå gjennombruddspasningene. Men København skaper heller ikke mange målsjanser. Ikke urettferdig at det ender 2- 2, sier Hansen.